Deși are doar 22 de ani, a pus pe picioare o revistă online de cultură, face tuturiale video, muzică hip-hop, studiază psihologia și spune că SuperBlog l-a ajutat să-și depășească limitele. Vă invităm să aflați mai multe despre revista Orizonturi Literare – partener media SuperBlog, dar și despre Mihai-Viorel Dragomir, fondatorul acestei reviste și fost participant în competiția noastră.
1. În primul rând, te invităm să ne spui câteva lucruri despre tine. Cine este şi ce face Dragomir Mihai-Viorel, online și offline?
Dragomir Mihai-Viorel este un tânăr visător în vârstă de doar 22 de ani, destul de încrezător în sine, ambiţios şi glumeţ. Sunt student la Facultatea de Psihologie-Sociologie, specializarea: Psihologie, în cadrul Universităţii Spiru-Haret, anul III. Sunt fondator şi redactor al revistei Orizonturi Literare (revistă de cultură online, partener media SuperBlog), redactor partener la ziarul Opinia Naţională, realizez tutoriale video IT pentru site-ul tutorialevideo.info şi fac muzică hip-hop, aceasta fiind una dintre pasiunile mele.
În timpul liber scriu, împreună cu o bună prietenă, Sandra Coroian, la una dintre cărţile ce va apărea în curând. Sunt sigur că va deveni o carte cunoscută, dar vă las să o descoperiţi la momentul oportun. Mai mult de atât, în timpul liber îmi place să mă distrez, să ies cu prietenii şi-mi mai plac plimbările în aer liber. Acesta sunt eu, din punct de vedere personal, cât şi profesional.
2. Ce este www.orizonturiliterare.ro și ce subiecte pot găsi cititorii acolo? Ce mesaj îşi doreşte echipa Orizonturi Literare să transmită prin această revistă?
După cum am spus mai sus, este o revistă online de cultură. Subiecte? Cititorii găsesc, în cadrul acestei reviste, poezii, proze, editoriale, interviuri, comunicări de presă, lansări de carţi ș.a.m.d. Revista Orizonturi Literare este însă mai mult decât atât, este o porţie lunară de cultură pentru cei care aleg altceva decât ziarele şi revistele mondene de pe piaţă.
3. Când şi cum a început povestea Orizonturi Literare?
Povestea revistei Orizonturi Literare a început în iunie 2013, când, împreună cu o bună prietenă, Alina Georgiana Rădoi, am decis să înfiinţăm această revistă online. De ce o revistă şi nu altceva? Pentru că iubesc să scriu, iubesc să citesc şi am decis să dau viaţă unui proiect în care mă pot implica în totalitate, din pasiune, fără să aştept o remuneraţie financiară. Asta înseamnă să faci ceea ce-ţi place, iar eu fac asta de peste doi ani.
4. Sunt mulți colaboratori care scriu pentru revista Orizonturi Literare. Cum gestionezi relația cu ei și ce ai învățat de la acești oameni?
Cu toții facem această activitate din pasiune, iar asta ne unește sub umbrela unui grup redacțional. Revista este „relaţia” de legătură dintre noi. Comunicăm prin Facebook, SMS şi telefon. Deşi suntem din diferite colţuri ale ţării şi m-am întâlnit doar cu o singură persoană din grupul redacţional în viaţa reală, acest lucru nu este un impediment, ci creează o legătură şi mai strânsă. Este un fel de relaţie la distanţă, dar care ţine.
5. Ce şi cine vă inspiră în munca voastră de zi cu zi?
Mă inspiră oamenii din jurul meu. Sunt un tip sociabil, îmi încarc bateriile de la oameni şi cred că aş lua-o razna dacă nu i-aş avea pe cei dragi lângă mine: prieteni, rude, cunoştinţe. Ei sunt sursa mea de inspiraţie, iar motivaţia o găsesc doar la mine, adică… automotivaţie. Pe ceilalţi nu ştiu ce-i inspiră, dar, dacă mă iau după implicarea lor în realizarea şi continuitatea acestui proiect, pot spune că au o sursă de inspiraţie foarte bună.
6. Care sunt realizările de care eşti cel mai mândru?
Grea, foarte grea întrebarea. Sunt o persoană perfecţionistă şi nu sunt mândru de mine până nu ajung să fac exact ceea ce-mi propun să fac, să ajung acolo unde-mi doresc, mai ales că lucrez de ceva timp la asta. După ce voi realiza ceea ce-mi propun, am să revin cu răspunsul.
7. Cu ce provocări vă confruntaţi? Ce te motivează să mergi mai departe în momentele dificile?
Cea mai mare provocare: să oferim lună de lună conţinut de calitate şi să încercăm să satisfacem toate cerinţele cititorilor. Mă motivează oamenii, părerile lor şi fiecare comentariu de încurajare primit pe e-mail sau pe Facebook.
8. De câţiva ani, revista Orizonturi Literare s-a alăturat competiţiei noastre în calitate de partener media, iar tu ne-ai fost alături, înainte, şi în calitate de blogger participant. Ce reprezintă pentru tine competiţia SuperBlog și de ce ne susţii?
În primul rând, SuperBlog nu este doar cea mai mare competiţie de blogging din România. SuperBlog este o familie formată dintr-un grup de bloggeri care au în comun pasiunea de a scrie.
Pentru mine, SuperBlog a fost cea mai mare provocare. Am vrut să-mi dovedesc că pot să trec peste anumite limite, că pot avansa în redactarea articolelor într-un timp cât mai scurt. SuperBlog m-a învăţat multe, a fost cea mai frumoasă experienţă şi singurul concurs care m-a motivat să scriu atât de multe articole – într-o limită de timp impusă, pe care nu am încălcat-o niciodată. Am ţinut piept competiţiei şi, deşi nu am ieşit pe locul întâi, mă consider unul dintre cei mai câştigaţi participanţi la această competiţie. Mă gândesc serios să revin în următoarea competiţie, aşa că, dragi concurenţi… pregătiţi-vă!
9. Care sunt, în opinia ta, calităţile superbloggerilor? La polul opus, ce consideri că s-ar putea îmbunătaţi?
Ca să fii SuperBlogger, trebuie să transmiți un mesaj prin ceea ce scrii. Altfel, se pot scrie multe şi nu se poate înţelege nimic. Trebuie să ai o idee de la care să pleci în redactarea articolului, trebuie să ai o schiţă a acestuia în cap, pe care să o urmăreşti, trebuie să îţi găseşti inspiraţia înainte de a scrie primul cuvânt, trebuie să fii motivat să scrii, nu să o faci doar pentru a te încadra în timpul impus şi trebuie să ai acel element special, care ţine de fiecare, să pui o bucăţică din tine în articol pentru a reuşi să obţii punctajul maxim. Acestea sunt calităţile unui SuperBlogger.
Ce s-ar putea îmbunătăţi? Flexibilitatea jurizării articolelor. Să se ţină cont mai puţin de detaliile tehnice şi să se pună mai mult preţ pe nivelul de creativitate. Până la urmă, ca să fii SuperBlogger, trebuie să fii super creativ.
10. Am văzut că ai scris un articol despre feedback. În ce măsură crezi că e important ca într-o competiție să știi să oferi și să primești un feedback constructiv?
Este unul dintre cei mai importanţi factori care reuşesc să unească oamenii sub forma unei comunităţi. Uneori, este nevoie de un feedback pentru luarea unei decizii, pentru a aduce schimbări sau pentru a cunoaşte un alt unghi din care este privită problema. Văd feedback-ul la fel de important precum acordarea notelor. Consider că participanţii au nevoie de o notă, iar juriul are nevoie de un feedback din partea acestora, la fiecare jurizare, iar acest lucru îl văd ca pe o îmbunătăţire a relaţiei de comunicare dintre sponsor și participanți.
11. Ce planuri ai (pentru revistă şi nu numai)?
Revista încă îşi urmăreşte scopul, acela de a se face cât mai cunoscută. Avem aproape 5000 de like-uri pe pagina de Facebook şi ne dorim să ajungem la un număr cât mai mare de fani.
În ceea ce priveşte planurile personale, vreau să termin facultatea doar cu note mari, să devin profesor de psihologie, peste un an, şi… atât. În funcţie de ce-mi aduce viitorul, îmi fac și planurile.
Pe final, doresc să le urez tuturor bloggerilor înscrişi în această competiţie mult succes, inspiraţie, spor la scris şi să găsească motivaţia de a trece linia de finish cu bine. Marele premiu vă aşteaptă, iar asta depinde doar de voi.
Mulţumesc SuperBlog şi Claudia Pătraşcu pentru oportunitatea aceasta de a acorda un interviu pentru voi.
Noi mulțumim, Mihai! A fost plăcerea noastră 🙂
Lasă un răspuns