Dragi superbloggeri,
Înfiinţată în anul 1949, Compania Beciul Domnesc este unul dintre cei mai mari producători de vinuri din România.
Compania exploatează astăzi peste 1.400 de hectare cultivate cu viţă de vie nobilă, amplasate în renumitele podgorii Cotești, Odobești, Panciu și Huși. Mândria companiei este Monumentul Beciul Domnesc, care datează din vremea lui Ştefan cel Mare şi găzduieşte peste 100.000 sticle de vin. Datorită importanţei sale istorice, Monumentul Beciul Domnesc a fost inclus în patrimoniul cultural al României.
Portofoliul Beciul Domnesc cuprinde produse din categoriile vin, vinars, băuturi spirtoase și oţet. Printre brandurile de vin din portofoliul companiei se numără Cuvee ’49, Mirabilis Machina, Vinoteca, Comoara Pivniţei, Sceptrus, Rosé Vérité, Beciul Domnesc, Grand Reserve, Sigillum Moldaviae și altele, iar portofoliul de vinarsuri este format din brandurile Mioriţa și Jad.
Vinurile produse de Beciul Domnesc sunt create cu mândrie în podgoriile renumite ale Moldovei – Cotești, Huși, Odobești și Panciu. Fiecare picătură poartă în ea garanția calității și a tradiției viticole moldovenești, fiind alegerea perfectă pentru orice ocazie, și te va duce într-o călătorie gustativă plină de istorie.
Beciul Domnesc este unul dintre cele mai iubite şi cunoscute branduri de vin din România, gândit să-ţi fie partener în momentele speciale. Un vin care te invită să îi descoperi povestea cu fiecare picătură. Beciul Domnesc – tradiție vie!
Gama Beciul Domnesc cuprinde următoarele sortimente:
Cabernet Sauvignon este un vin cu o strălucitoare culoare roşu-rubiniu. Bucură-te de notele de coacăze negre şi vişine coapte accentuate de note vanilate! Ca să-l bei în bună armonie, pune pe masă brânzeturi, preparatele preferate din carne roșie ori vânat. Temperatura recomandată de servire: 16-18⁰C.
Merlot este un demisec roșu rubiniu, care te invită să-i descoperi caracterul delicat şi armonios, din care răzbat nuanțe fructate de zmeură, coacăze negre și cireșe. Deschide-l cu orice ocazie și lasă-l să te binedispună lângă preparate delicioase din carne roșie, vânat, ori brânzeturi! Temperatura recomandată de servire: 16-18⁰C.
Pinot Noir este un vin roșu-cărămiziu, demisec. Savurează-l la o temperatură de 16-18⁰C, numai așa îi vei descoperi nuanțe fructate de vișine, cireșe și note de violete! Nu uita să mai aduci pe masă și bunătăți din carne roșie și deserturi. Temperatura recomandată de servire: 16-18⁰C.
Feteasca Neagră te seduce de la primul pahar! Vinul roșu vișiniu și demidulce are note de prune uscate și mure bine coapte, plus note de scorțișoară. O să-ți placă și mai mult lângă aperitive, preparate apetisante din carne roșie și bunătăți dulci. Iar ca să-i simți taninii, servește-l la o temperatură 15-16⁰C.
Cabernet Sauvignon este vinul care te invită sa-i apreciezi culoarea roşie rubinie şi să te bucuri de notele fructate susţinute de caracterul sau dulce. Corpolent, un pic condimentat și catifelat, vinul are gust de mure și cireșe negre. Deschide o sticlă, întinde masa și savurează-l lângă bucate din carne roșie și prăjituri de casă!
ROSE-ul de la Beciul Domnesc este unul dintre pionierii consumului de vin rose din România. El te învață într-o maniera subtilă şi elegantă ca vinul rose, demisec şi semi aromat este vinul ce poate fi asociat unei largi game de preparate culinare, începând de la aperitive şi până la desert. Răcește-l bine şi servește-l cu încredere! Vei fi plăcut surprins(ă) de subtilitatea notelor aromatice de trandafir şi grapefruit roz. Asocieri culinare: aperitive, salate, pește şi fructe de mare. Temperatura recomandată de servire: 8-10⁰C.
Chardonnay este vinul sec a cărui prospeţime şi luminozitate te invită să-l torni în pahar. Pregătește-te, urmează să-l guști și să faci cunoștință cu notele sale de citrice, măr verde și vanilie! Vinul proaspăt și elegant merge perfect cu aperitive, preparate din carne albă și pește. Să aveți poftă! Temperatura recomandată de servire: 8-10⁰C
Riesling de Rhin este vinul alb-verzui, demisec, proaspăt şi echilibrat, care te îndeamnă să dai un plus de savoare unei mese servită alături de cei dragi. E un vin ideal pentru un prânz cu preparate din carne de pasăre sau o cină lejeră cu somon la grătar ori păstrăv la cuptor. Temperatura recomandată de servire: 9-11⁰C
Feteasca Regală este un vin care te invită la vorbă bună! Proaspăt și demisec, vinul te incită să descoperi note florale de cireș, flori de câmp, dar si note fructate de pepene galben și pere. Asta dă savoare! Mai ales când îl bei alături de oameni dragi și preparate gustoase din carne de pasăre și pește. Temperatura recomandată de servire: 9-11⁰C.
Sauvignon Blanc te poartă într-o adevărată călătorie a aromelor. Vinul demisec este o combinație inedită de grapefruit, pomelo și, firește, note de ardei verde, specifice soiului. Echilibrează gustul vinului alb cu preparate mediteraneene și fripturi din carne de pasăre. Temperatura recomandată de servire: 9-11⁰C.
Muscat Ottonel demidulce mult belșug aduce! Vinul este proaspăt, cu note florale de tei și salcâm, armonios completate de nuanțe fructate de pepene galben și caise. Descoperă-i toate detaliile complexe și cinstește-l alături de aperitive, carne de pasăre și deserturi delicioase! Temperatura recomandată de servire: 8-10⁰C.
Tămâioasa Românească este un vin proaspăt și complex, cu note florale de tei si salcâm, cu note dulci de miere, ce-i conferă savoare și consistență. Potrivit a se servi la 9-11°C, cu aperitive și feluri principale, dar și alături de deserturi.
Beciul Domnesc este unul dintre cele mai iubite şi cunoscute branduri de vin din România, gândit să-ţi fie partener în momentele speciale. Un vin care te invită să îi descoperi povestea cu fiecare picătură. Beciul Domnesc – tradiție vie!
Te invităm să (re)descoperi magia meselor de sărbătoare pe meleaguri românești alături de un pahar de vin Beciul Domnesc.
Pentru a primi vinul spre testare și a participa la proba Beciul Domnesc, vă rugăm să ne scrieți la superblog@swissplan.biz, până la 18 noiembrie 2024, un email în care menționați:
- numele complet;
- blogul cu care participați la SuperBlog 2024 (dacă participați cu mai multe, menționați-l pe cel unde veți publica articolul dedicat probei Beciul Domnesc, conform briefului aferent lansat în cadrul competiției);
- adresa de livrare, inclusiv codul poștal (se poate expedia doar pe teritoriul României);
- număr de telefon.
Pentru participarea la campania de testare, este necesar să fiți înscriși și acceptați în competiție (completați formularul de înscriere și vi se creează automat cont de concurent în platforma SuperBlog – veți primi notificare prin email imediat ce este activat). Dacă nu ați mai participat, găsiți detalii aici și aici.
Vă mulțumim și vă așteptăm!
Lasă un răspuns