Pentru mulți dintre noi, autismul este, poate, doar un cuvânt din dicționar, o noțiune rece și străină despre un spectru de afecțiuni neurologic-comportamentale prea puțin cunoscute, studiate și abordate în România. Circa 30.000 de adulți și copii, alături de familiile și terapeuții lor, îl trăiesc însă zi de zi. Ce înseamnă viața cu autism, care sunt provocările pentru cei afectați, cum se pot ei integra în societate, ce soluții există? Am încercat să aflăm din acest podcast de la Patricia Berbec.
Mamă de copii speciali, (super)bloggeriță, terapeut și fondatoare a Centrului Arima, Patricia a decis, după ani de muncă și voluntariat (în România, Danemarca și Iordania) pentru diverse proiecte dedicate persoanelor cu nevoi speciale, să creeze propriul spațiu unde să susțină deopotrivă copii și adulți cu autism. Centrul Arima, parte din Asociația Pentru Educarea și Integrarea Tuturor, a devenit astfel nu doar un furnizor de activități terapeutice, ci și primul angajator de persoane cu autism, în cadrul brutăriei Arima Bakery, ceea ce le oferă atât venituri, cât și satisfacția de a învăța și de a se mândri cu munca lor. Patricia își propune însă mai mult de atât: “Campusul Integrării Sociale”, proiect destinat integrării sociale și profesionale pentru persoanele cu dizabilități și celor proveniți din centre de plasament.
În acest podcast ne-a vorbit despre:
- Cum arată viața de zi cu zi pentru persoanele cu autism;
- Ce activități organizează Centrul Arima și cum susține pacienții cu autism, copii și adulți deopotrivă;
- Cum decurge munca în brutăria Arima, cum se pot angaja cei care doresc să lucreze în ciuda nevoilor speciale;
- Ce provocări întâmpină specialiștii Centrului și cum le îndeplinesc. Cum îi pot susține doritorii;
- Evenimentul „Dansează, donează și salvează”, ce va avea loc duminică, 11 decembrie 2022, între orele 12:00-20:00, în sistem hibrid (fizic și online), la Hotel Radisson Blue Din București;
- Mesaj pentru superbloggerii concurenți la proba extra-concurs dedicată Centrului Arima.
Vă invităm să o ascultați:
Lasă un răspuns