Proba de astazi este propusa de catre Editura Nemira, cu dedicatie speciala pentru pasionatii de lectura 🙂 Succes!
Titlul probei: Jocurile copilariei versus jocurile vietii de adult
Sponsorul probei: Editura Nemira
Introducere:
Volumul „Jocul lui Ender” il aduce in prim plan pe Ender, un copil de 6 ani care este recrutat de guvern pentru a fi antrenat in Scoala de Lupta. El se arata a fi un geniu intre genii, un maestru in strategie si tactica, perfect pentru a invinge atacul gandacilor extraterestri. Reușește în orice simulare de război. Cum va reacționa el în condiții reale de război? În cele din urmă, Școala de Luptă nu-i decât un joc.
Cartea „Jocurile Foamei” isi poarta cititorii spre Panem. Aici se organizeaza in fiecare an un concurs sadic si sangeros – Jocurile Foamei. Douazeci si patru de adolescenti sunt rapiti de langa familiile lor si aruncati in lupta pe viata si pe moarte, televizata in direct si urmarita cu frenezie. Doar unul dintre ei se va intoarce acasa faimos, bogat si… viu. Cine va castiga cursa nebuna pentru supravietuire?
Vine iarna şi pe plaiurile îngheţate de la nord de Winterfell forţe întunecate şi stranii îşi adună puterile în spatele Zidului ce protejează întregul regat Westeros. În mijlocul conflictului se află familia Stark de Winterfell, oameni la fel de aspri şi neîndurători ca pământul pe care îl stăpânesc. Între intrigi şi comploturi, tragedie şi trădare, victorie şi teroare, soarta familiei Stark, a aliaţilor ei şi a inamicilor atârnă de un fir de păr, în timp ce toţi încearcă să câştige cel mai periculos joc dintre toate: „Urzeala tronurilor”.
Enunțul probei:
Scrie un articol despre trecerea de la jocurile copilariei la jocurile vietii de adult. Implica-te si implica-ne in jocurile tale. De la jocul „De-a v-ati ascunselea” la jocul minciunii, de la jocul „Flori, fete sau baieti” la jocul relatiilor, de la jocul „Baba oarba” la jocul compromisului etc.
Surse de informare recomandate:
- www.nemira.ro/serie-autor-orson-scott-card/jocul-lui-ender-%28paperback%29–2219
- www.nemira.ro/serie-autor-suzanne-collins/jocurile-foamei-%28hardcover%29–1892
- www.nemira.ro/urzeala-tronurilor/urzeala-tronurilor-%28paperback%29–2172
- www.facebook.com/ed.nemira
Cerințe tehnice:
- Textul trebuie sa aiba minimum 500 de cuvinte.
- Textul trebuie sa contina urmatoarele cuvinte: „Jocurile foamei”, „amintire”, „urzeala”, „copilarie”, „Scoala de Lupta”. Cerinta obligatorie.
- Articolul trebuie sa fie insotit de una dintre copertele cartilor „Jocul lui Ender”, „Jocurile Foamei” sau „Urzeala tronurilor”, link text spre http://www.nemira.ro/.
Criterii de jurizare:
- Vom tine cont de originalitatea fiecarui articol si de modul in care a fost dezvoltata tema din concurs (unghiuri de privire inedite, conexiuni intre jocurile copilariei si „jocurile” vietii de adult, mesajul general, concluzia de final etc.).
- Corectitudinea gramaticala.
- Incadrarea in cele 500 de cuvinte minime.
Juriu: Maria Galan, PR & Marketing Manager Editura Nemira
Termen limita: luni, 28 octombrie 2013, inclusiv, (pana la ora 23:59)
Termen de jurizare: 4 noiembrie 2013
Premiile probei:
- Locul 1: un voucher in valoare de 150 lei
- Locurile 2 si 3: cate un voucher in valoare de 80 lei
- Locurile 4 si 5: cate un voucher in valoare de 60 lei
UPDATE: Castigatorii premiilor la aceasta proba sunt:
- Irina Bek – „Sotronul unei zile” – 100 puncte
- Daniela Lalici – „Inainte ca jocurile sa-mi ramana mici…” – 97 puncte
- Adela Diaconu – „Jocul bumerangului” – 96 puncte
- Alexandra Cristea- „Întâlnire cu amintirea” – 94 puncte
- Bogdan Daradan – „Slumdog SUPERblogger sub efectul cartilor NEMIRA!” – 93 puncte
UPDATE 2: Notele acordate de catre juriul acestei probe
Pentru a participa la aceasta proba, va rugam:
1. Sa redactati un articol pe tema enuntata mai sus si sa-l publicati pe blogul cu care v-ati inscris in competitie.
2. Sa mentionati in articol ca acesta a fost scris pentru SuperBlog 2013 (de exemplu, la finalul textului);
3. Sa va logati la contul personal SuperBlog din platforma de jurizare cu datele de acces stabilite la inscriere si sa introduceti link-ul catre articolul de pe blogul participant si textul articolului (copy-paste), la proba corespunzatoare. Dupa inregistrarea articolelor in platforma, textul acestora nu poate fi modificat.
Pentru a ne fi tuturor mai usor sa urmarim informatiile legate de competitie, va rugam sa comentati numai la subiect. Daca aveti intrebari generale legate de SuperBlog, fara legatura cu aceasta proba, va rugam sa ni le adresati intr-un comentariu in pagina Q&A. Va multumim!
Matilda says
N-am înţeles (îs mai grea de cap):
Coperta trebuie să fie însoţită de un text cu link? Sau link-ul trebuie pus pe unul dintre cuvintele cheie? Sau oriunde altundeva în text?
alma nahe says
Vero, la o primă analiză eu zic că ” link text spre http://www.nemira.ro/.” înseamnă să folosim coperta şi dedesubt să scriem numele cărţii; ei bine, sub el „ascundem” link-ul. 🙂 Abia aştept răspunsul că nici eu nu m-am dumirit, e doar o interpretare.
Matilda says
Da, şi mie mi se pare că asta e interpretarea cea mai plauzibilă, dar sper că vom primi un răspuns clar.
Sonia says
Ca să fiu sigură că am priceput ce trebuie. Este suficient să ne referim la o singură carte, de exemplu „Jocurile foamei”, sau trebuie să facem referire la toate trei? Linkurile vor fi poziţionate pe text sau pe imagini?
Mulţumesc!
Echipa SuperBlog says
@Matilda, Alma, Sonia, iata raspunsul juriului:
„Linkul poate fi pus oriunde in text, intr-unul din cuvintele cheie, link la final de articol etc. Linkul trebuie sa apara acolo unde se preteaza cel mai bine in functie de structura articolului, continutul acestuia, mesajul acestuia.”
Sonia says
Mulțumesc!
alma nahe says
Mulţumesc! 🙂
Irina Cristina Ţenu says
Trebuie sa folosim toate cuvintele cheie?
Echipa SuperBlog says
Da, juriul a confirmat ca pe toate.
Mihaela says
Nici eu nu am inteles de data asta.Trebuie sa ne referim la toate 3 romanele sau doar la 1?
Echipa SuperBlog says
@Sonia, Mihaela:
Juriul va transmite ca este suficient daca va referiti si la un singur volum. Oricum, cele trei titluri prezentate reprezinta un punct de pornire, o posibila sursa de inspiratie pentru tema aceasta; nu este insa si obligatoriu sa va raportati la ele, puteti scrie despre experiente proprii, reale sau imaginare, fara legatura cu cele trei volume prezentate. „Important este sa se regaseasca toate cuvintele cheie din proba in articol pentru ca sunt cuvinte cheie ce fac trimitere si spre celelalte titluri. Acestea trebuie sa fie integrate armonios in articol.”
Mihaela says
Multumesc mult pentru lamuriri.
alexander says
este o problema daca am pus articolul pentru aceasta proba dar inca nu l+am pus pentru placa video 🙂 ?
Echipa SuperBlog says
Alexander, daca te referi la ordinea publicarii si inregistrarii articolelor in platforma, nu este nicio problema, atata timp cat ambele sunt inscrise inainte sa expire termenul-limita aferent fiecarei probe. Succes!
alexander says
da, aceasta era intrebarea.
oricum intre timp am terminat si articolul pt placa video. il mai periez.
multumesc de raspuns
Echipa SuperBlog says
Cu placere. Spor!
maria agurita ignat says
cuvintele cheie trebuie folosite toate? Ca in mintea mea nu prea vad legatura intre unele…pt articolul meu de ex.
Echipa SuperBlog says
Maria, da, toate. Stim, e o provocare 🙂 Succes!
Natural says
E mai greu de integrat in text „Scoala de Lupta”. Ma gandesc ca putem folosi „scoala de lupta”. La fel si pentru „Jocurile foamei” folosit ca „jocurile foamei”. E corect cum zic eu?
Echipa SuperBlog says
Juriul confirma ca „Pot fi folosite aceste cuvinte si fara majuscule.” Deci, e corect 🙂 Spor!
Natural says
Multumesc frumos!
Traian Uries says
Deci primim puncte in plus pentru intarziere?
Echipa SuperBlog says
Traian, cum la aceasta proba notele au intarziat pentru toti participantii, implicit ar trebui sa primiti toti acelasi numar de puncte in plus, deci n-ar influenta cu nimic rezultatele. 🙂
Ne cerem scuze pentru intarziere si va multumim pentru rabdare si intelegere!
alexander says
deci, cu parere de rau, (desi m-am abtinut pana acum la restul probelor) editura Nemira, cu toti editorii ei care au analizat articolele, isi dovedeste limitele crase, impardonabile chiar. deh! bine ca nu sunt ei un etalon in literatura, ca ne duceam pe copca … 🙂
Echipa SuperBlog says
Cu parere de rau, Alexander, faptul ca nu esti in asentimentul juriului in ceea ce priveste evaluarea nu-ti da dreptul de a-l jigni. Apropo de etaloane, si decenta este unul dintre ele. Toate cele bune!
alexander says
p.s. imi aduc si acum aminte de anul trecut, tot la aceasta ”prestigioasa ” editura care in urma unei contestatii a marit considerabil notele la mai multi concurenti. deci, nu e vorba de jignire, doar de o lipsa de profesionalism din partea lor, care se repeta.
Echipa SuperBlog says
Conform regulamentului, la orice proba juriul are dreptul de a modifica nota unui articol in urma reevaluarii. Acesta este, de altfel, si rostul contestatiilor: daca se justifica marirea punctajului, presupunand ca s-a comis vreo greseala la prima evaluare, regulamentul o permite.
Tot conform regulamentului, participantii au obligatia „sa publice, in articolele inregistrate in cadrul competitiei, exclusiv materiale proprii, redactate special pentru SuperBlog 2013”. In cazul tau, articolul pentru aceasta proba este – citam de pe blogul tau – „o adaptare” dupa un text mai vechi, ceea ce nu corespunde intocmai acestei cerinte.
alexander says
ha! stiu ca v-am intrebat anul trecut si mi-ati raspuns ca pot face acest lucru atat timp cat mentionez ca sunt adapatri. nu, nu fac contestatii la aceasta editie, nu are rost. imi face placere sa particip, dar asta nu ma impiedica sa arat cu degetul. am mai spus-o, voi ca si organizatori sunteti jos palaria, si imi cer iertare ca ma rafuiesc prin voi. si va multumesc ca publicati comentariile, chiar daca sunt mai acide.
motivul pentru care am ales sa adaptez scrieri personale (atentie, scrieri nu sunt alte articole pentru alte reclame, sunt strict creatii publicate si raspublicate), deci motivul este simplu:
din moment ce anul trecut am scris doar creatii dedicate si au fost tratate cu tot respectul din partea din dos, de ce sa ma mai obosesc? la alte probe anul asta am primit note multumitoare, chiar daca sunt adaptari, dar la editura asta cu n. este fara comentarii.
gata, ma intorc la ale mele. promit!
o zi buna
Echipa SuperBlog says
Alexander, din punctul nostru de vedere, adaptare nu presupune redarea intr-o forma aproape identica a textului. Ne asteptam, eventual, la inserarea vreunui citat dintr-o creatie anterioara; mai mult ca sigur n-am raspuns ca poate fi acelasi text cu altul, publicat anterior, chiar daca iti apartine (nici nu se pune problema ca ar fi textele altcuiva). Desigur, apreciem ca sunt creatii proprii, indiferent ca sunt publicate sau nepublicate, dar regula este aceeasi pentru toti participantii: pentru competitie se inregistreaza doar creatii scrise special pentru aceasta.
Oricum, noi observam ca articolul tau a fost notat cu 80 de puncte, ceea ce nu este tocmai o nota mica. Daca nu esti multumit, ai posibilitatea sa transmiti o contestatie in termen de 48 de ore de la acordarea notelor. Din punctul nostru de vedere, ai tot suportul organizatoric.
Cat despre „obosit”, toti ne „obosim”, fiecare cu propriile responsabilitati. Totusi, faptul ca juriul are o perceptie diferita de a voastra asupra articolelor nu justifica astfel de „rafuieli”.
Te rugam sa-ti revizuiesti tonul si limbajul. Asa cum noi si juriul va tratam cu respect, consideram ca meritam acelasi lucru.
Multumim pentru intelegere. Toate cele bune si succes in continuare!
alexander says
aveti dreptate. imi cer iertare pentru iesire. dar parerile raman 🙂
(da, nota eu 80 o consider mica, daca era peste 85, nu ma gandeam la 100 sincer, nu ziceam nimic. deh! putin orgoliu am si eu in mine).
asta e, o sa continui acest concurs asa, cu adaptari care la unele probe au luat note peste 90. deci, se poate 🙂
Echipa SuperBlog says
Nu e bai, n-am luat-o personal 🙂 Mult succes in continuare!