Salutare la a 14-a provocare! Mai avem puțin 😀
De când explorăm împreună am descoperit că orice expediție poate schimba oameni și lumi (măcar propria lume). Iar uneori, poate face istorie chiar și – sau mai ales – prin puterea imaginației. Inspirație și succes!
Titlul probei: Lecția lui Napoleon – Fiecare dintre noi poate face istorie
Sponsorul probei: InterComFilm Distribution – https://intercomfilm.ro/
Introducere:
Din ofițer în artilerie a devenit mareșal și apoi împărat. A condus un imperiu, a străbătut lumea, a învins și decăzut. Iubit sau urât, Napoleon Bonaparte a schimbat, incontestabil, cursul istoriei și rămâne un reper pentru liderii politici și strategii militari. Nu degeaba spunea că fiecare soldat are în raniță bastonul de mareșal.
Un strateg genial, un împărat controversat, un bărbat capricios. O lecție de viață în sine. Noul film „Napoleon”, regizat de celebrul Ridley Scott după un scenariu de David Scarpa, ne prezintă ascensiunea și decăderea împăratului, dar și viața sa sentimentală, prin prisma relației cu Josephine. Rolurile principale sunt interpretate de Joaquin Phoenix (premiat cu Oscar pentru rolul din „Joker”) și Vanessa Kirby.
Acțiunea intensă ne poartă spre una dintre cele mai fascinante file din istoria universală. Și promite să facă istorie și în cinematografie – deja răsună tobele a nerăbdare în așteptarea nominalizărilor la Oscar!
Producție Scott Free prezentată de Apple Original Films și Columbia Pictures, „Napoleon” este distribuit în România de InterComFilm și va avea premiera în cinematografele din toată țara pe 24 noiembrie 2023.
Enunțul probei:
Fiecare dintre noi poate face istorie. Tu cum (aspiri să) revoluționezi lumea, ce „moștenire” ți-ai dori să lași în urma ta? Ce crezi că ai în comun cu Napoleon și/sau ce te-ar diferenția, ca lider (de opinie)?
Te invităm să anunți cititorii că se lansează „Napoleon” la cinema și să faci legătura coerent între tema propusă în enunț și evenimentul cinematografic, fără însă a povesti filmul. Nu vrem lecții de istorie, nici impresii din/despre film. Oricum nu te avantajează fiindcă ne dorim perspectiva TA pe tema propusă și nici cinefililor nu le plac spoilerele 😉
Notă: Am aprecia daca nu ai menționa alte filme care rulează în prezent la cinema.
Mulțumim. Inspirație și succes!
Surse de informare recomandate:
- http://www.intercomfilm.ro/
- https://www.facebook.com/InterComFilm/
- https://www.imdb.com/title/tt13287846/?ref_=fn_al_tt_1
- Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=GIWfKgF26c4
Cerințe tehnice:
- Cuvinte cheie de utilizat (obligatorii):
- titlul filmului, respectiv “Napoleon”
- minimum un cuvânt, la alegere, de la fiecare dintre următoarele puncte:
- film, cinema, trailer, lansare;
- minimum unul dintre cuvintele relevante pentru genul filmului: film istoric, film de acțiune, film biografic;
- numele actorilor din rolurile principale: Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby;
- data de lansare a filmului la cinema, în România: 24 noiembrie 2023;
- Sunt permise formele articulate, variațiunile singular-plural, elementele de legătură, cu excepția titlului filmului, pe care vă rugăm să-l menționați ca atare.
- Includeți unul dintre următoarele linkuri (obligatoriu), la alegere, plasat pe orice cuvânt relevant, în funcție de context:
- Sunt permise linkurile interne – spre alt articol din același blog, dacă are relevanță în context (exceptând articole despre alte filme actuale).
- Opțional, menționați / includeți trailerul filmului – link plasat pe un cuvânt corespunzător (de ex. “Napoleon”, film, cinema, trailer, lansare etc.) SAU inclus cu cod embed în articol.
- Fotografie obligatorie: afișul filmului (vezi mai jos). Suplimentar, puteți folosi imagini proprii și/sau din surse royalty-free.
- Articolul va include minimum 500 de cuvinte.
Atenție! Nu constituie un avantaj, nici un dezavantaj să prezentați acțiunea din filmul “Napoleon”, întrucât nu ne dorim să regăsim în articole ideile și evenimentele din film, ci propria voastră viziune pe tema propusă. Redarea copy-paste a informațiilor despre film nu este admisă, indiferent de sursă.
Criterii și barem de jurizare:
- 10 puncte din oficiu;
- Respectarea temei, documentare – 25 puncte;
- Creativitatea și originalitatea – 25 puncte;
- Corectitudinea gramaticală – 15 puncte;
- Respectarea cerințelor tehnice (cuvinte-cheie, linkuri, număr minim de cuvinte, fotografie) – 15 puncte;
- Coerența, fluența textului – 10 puncte.
Juriu: Emanuel Lăzărescu, jurnalist și critic de film, manager al site-ului www.cinefan.ro
Termen limită: luni, 20 noiembrie 2023, inclusiv (până la ora 23:59)
Termen de jurizare: 27 noiembrie 2023
Premii:
- Premiul I – voucher eMag în valoare de 700 lei
- Premiul II – voucher eMag în valoare de 500 lei
- Premiul III – voucher eMag în valoare de 300 lei
UPDATE: În urma jurizării, premiile mai sus menționate le revin următoarelor concurente:
- Mariana Evelina Petrică – ”Napoleon”- filmul care te invită să trăiești o parte din istorie – 100 puncte
- Mirela Crețan – Napoleon și eu: pagini de istorie personală în lumina reflectoarelor – 99 puncte
- Ana-Margareta Teodorescu (Cloșcă) – Napoleon: Inspiring People and Teaching History Lessons since 1769 – 98 puncte
Pentru a participa la această probă, vă rugăm:
1. Să redactați un articol pe tema enunțată mai sus și să-l publicați pe blogul cu care v-ați înscris în competiție. Înainte de a publica articolul pentru această probă, este necesar să fiți înscriși și acceptați drept participanți în competiție. Înscrierile continuă și pe durata SuperBlog, vă puteți alătura oricând. Atenție însă! Dacă doriți să participați la o probă al cărei termen-limită a expirat deja, se vor aplica penalizări pentru întârziere (detalii, în regulament);
2. Să menționați în articol că acesta a fost scris pentru SuperBlog 2023 (de exemplu, la finalul textului);
3. Să vă logați la contul personal din platforma de jurizare SuperBlog cu datele de acces stabilite la înscriere și să introduceți link-ul către articolul de pe blogul participant și textul articolului (copy-paste), la proba corespunzătoare. După înregistrarea articolelor în platformă, conținutul acestora nu poate fi modificat (exceptând corecturile de ortografie și/sau punctuație, care sunt permise). Încălcarea acestei reguli și/sau cazurile dovedite de plagiat atrag sancțiuni care pot duce până la eliminarea din competiție.
Pentru a ne fi tuturor mai ușor să urmărim informațiile legate de competiție, vă rugăm să comentați numai la subiect. Dacă aveți întrebări generale legate de SuperBlog, fără legătură cu această probă, vă rugăm să verificați pagina Întrebări și răspunsuri sau să ne contactați. Vă mulțumim!
UPDATE: Articolele înregistrate în platforma SuperBlog la această probă (în ordinea înscrierii):
Cristina Scacun says
Îmi era dor de o astfel de probă
SuperBlog Echipa says
Ne bucuram ca va place. Multumim pentru participare si succes!