Superbloggeri, în proba de astăzi ne reîntâlnim cu un sponsor cu tradiție al competiției noastre: MediaDOT.ro, care v-a invitat să propuneți voi înșivă posibile teme. Echipa MediaDOT vă mulțumește pentru implicare și vă transmite că a luat în considerare în egală măsură că unii dintre voi sunt mai pasionați de aspectele tehnice, iar alții – dimpotrivă. Așa că a ales o temă accesibilă tuturor 🙂
Titlul probei: Cu sau fără Internet?
Sponsorul probei: MediaDOT.ro
Introducere:
În prezent, lumea noastră se învârte în jurul Internetului și parcă totul este mult mai ușor: comunicare, socializare, cumpărături, plăți online și lista poate continua. Dar cum era înainte?
Enunțul probei:
Povestește-ne într-un mod amuzant și creativ cum ar arăta viața ta de zi cu zi cu și fără Internet. Cei care au prins perioada dinainte de “era Internetului” ne vor putea împărtăși cu ușurință din experiențele lor, iar cei care nu au amintiri de atunci își vor pune imaginația la treabă. De exemplu: dacă de mâine nu ai mai avea acces la Internet, ce ai face, cum s-ar schimba viața ta, cum ai mai lua legătura cu prietenii tăi din lumea virtuală?
Scrie un articol despre cum era viața înainte de Internet și cum e acum, prezentându-ne avantaje si dezavantaje. Te rugăm să incluzi în articol și sigla magazinului MediaDOT.ro
Surse de informare recomandate:
Cerințe tehnice:
Linkuri de utilizat:
- a. www.mediadot.ro – obligatoriu
- b. De menționat și principalele instrumente care stau la baza transmiterii datelor (alegeți două dintre cele de mai jos, pe care plasați și linkurile aferente):
- procesoare Intel – http://www.mediadot.ro/procesoare/intel/
- hard disk-uri – http://www.mediadot.ro/hard-disk-uri/
- SSD-uri – http://www.mediadot.ro/ssd/
- routere – http://www.mediadot.ro/retelistica/routere-wireless/
Atenție: în articol vor fi incluse maximum 3 link-uri dintre cele 5 menționate mai sus!
Cuvinte-cheie și utilizarea acestora:
Link-urile menționate mai sus vor fi însoțite de următoarele cuvinte-cheie:
a. “Magazin online” SAU “oferte” SAU “magazinul MediaDOT.ro” – http://www.mediadot.ro
b.
- Dacă folosim link-ul către procesoare Intel, atunci cuvintele-cheie vor fi: “oferte procesoare”, “aici”, “magazin online procesoare”, “intel” SAU “vedeti aici”
- Dacă folosim link-ul către hard-disk-uri, atunci cuvintele-cheie vor fi: “oferte hard disk-uri”, “oferte HDD”, “aici”, “magazin online hdd” SAU “vedeti aici”
- Dacă folosim link-ul către SSD-uri, atunci cuvintele-cheie vor fi: “oferte SSD”, “aici”, “magazin online SSD” SAU “vedeti aici”
- Dacă folosim link-ul către routere, atunci cuvintele-cheie vor fi: “oferte routere”, “aici”, “magazin online routere”, “vedeti aici” SAU “routere wireless”
Criterii de jurizare:
- Creativitatea, coerența, calitatea și originalitatea ideilor, respectarea temei, corectitudinea gramaticală și ortografică a textului;
- Articolul trebuie să conțină minimum 1000 de caractere;
- Impactul articolului în rândul cititorilor și fanilor blogului – comentarii, aprecieri, distribuiri.
Juriu: Ana Mihăilescu (Marketing Manager) + membrii departamentului de Marketing al MediaDOT.ro
Termen limită: duminică, 9 noiembrie 2014, inclusiv (până la ora 23:59)
Termen de jurizare: duminică, 16 noiembrie 2014
Premiu: SSD Intel – valoare: 614,89 lei
UPDATE: În urma jurizării, premiul îi revine Danielei Bojincă, pentru articolul Oare cum ar fi viața fără net? – 100 puncte
Notele acordate de către juriul acestei probe
Pentru a participa la această probă, vă rugăm:
1. Să redactați un articol pe tema enunțată mai sus și să-l publicați pe blogul cu care v-ati înscris în competiție.
2. Să menționați în articol că acesta a fost scris pentru SuperBlog 2014 (de exemplu, la finalul textului);
3. Să vă logați la contul personal SuperBlog din platforma de jurizare cu datele de acces stabilite la înscriere și să introduceți link-ul către articolul de pe blogul participant și textul articolului (copy-paste), la proba corespunzătoare. După înregistrarea articolelor în platformă, textul acestora nu poate fi modificat. Încălcarea acestei reguli și/sau cazurile dovedite de plagiat atrag eliminarea din competiție.
Pentru a ne fi tuturor mai ușor să urmărim informațiile legate de competiție, vă rugăm să comentați numai la subiect. Dacă aveți întrebări generale legate de SuperBlog, fără legătură cu această probă, vă rugăm să ni le adresați într-un comentariu în pagina Q&A. Vă mulțumim!
Matilda says
„Atenție: în articol nu vor fi incluse mai mult de 3 link-uri (cele menționate mai sus)!”
Mai sus sunt menţionate 5 (cinci) linkuri! 😛
Aţi vrut cumva să spuneţi 3 din cele 5 menţionate mai sus?
Ioana Radu says
Întrebare întrebătoare. E logic.
Trebuia „din cele menţionate mai sus”, dar nu e o tragedie, se înţelege foarte bine 🙂
Matilda says
Da, sigur, e logic şi nu e o tragedie. Dar, altă întrebare întrebătoare: dacă juriul vrea de la noi texte coerente, de ce nu ne oferă enunţuri coerente ale probelor? 😛
Echipa SuperBlog says
Matilda, daca e logic, inseamna ca nu poate fi incoerent, nu? 🙂 Dupa cum vezi, am tinut cont de sugestia ta si am modificat formularea. Multumim!
Alma Nahe says
Nu orice e logic e și coerent. Fiindcă logica poate fi înlănțuită greșit, în și prin inelușele ei acolo. 🙂 De aceea există expunerea ” într-o logică”. Dintr-acolo că îs mai multe. 😛
Matilda says
Comentariul meu anterior a fost un răspuns pentru Ioana Radu (şi văd că l-am plasat unde trebuia).
Cu alte cuvinte, în acest context, mesajul era: „da, sigur, e logic că trebuia ‘din cele amplasate mai sus’ şi greşeala din enunţ într-adevăr nu e o tragedie, dar, dacă juriul vrea de la noi texte coerente, de ce nu ne oferă enunţuri coerente ale probelor?” Deci n-am spus că enunţul era logic în forma sa iniţială.
Ideea e că enunţurile probelor ar trebui recitite cu atenţie, ca să fie eliminate orice erori, pentru a li se oferi un bun exemplu blogerilor participaţi.
Că aţi modificat formularea am constatat. Dar eu nu n-am făcut o sugestie, ci o sesizare.
Echipa SuperBlog says
Scuze, Matilda! Corect, n-am observat ca te adresai Ioanei.
E binevenita sesizarea, multumim inca o data!
Echipa SuperBlog says
Desigur 🙂 Rectificam si in text, daca nu e suficient de clar.
Alma Nahe says
Putem folosi singularul? Și articulat? 🙂 Spre exemplu, în loc de „routere wireless”, „router-ul wireless”.
Echipa SuperBlog says
Desigur 🙂
Alma Nahe says
Mulțumesc! 🙂
Tudor says
Va recomand sa aruncati o privire si pe intevriurile stranse in cadrul proiectului http://www.staupenet.ro/ce-este-internetul
Echipa SuperBlog says
Multumim, Tudor!
GABRIELA says
Buna ziua ,sunt noua pe acest blog,oare nu fac ceva bine ? de ce in dreptul numelui nu vad nici o nota ?Am transmis deja trei articole.Va multumesc!
Echipa SuperBlog says
Salut, Gabriela! Depinde la ce probe ai inscris articole, poate nu a sosit termenul de jurizare (verifica datele aferente probelor respective). Daca le-ai inregistrat corect in platforma, vor aparea si notele, negresit.
Bianca Ceică says
Cum ar arăta viața cu? Sau fără? Pentru că e imposibil să descrii o viață „cu fără”
Echipa SuperBlog says
Bianca, enuntul cuprinde ambele variante, prin comparatie. Cu imaginatie, nimic nu e imposibil 🙂 Succes!
Ioana says
1000 de caractere sau 1000 de cuvinte ? Văd că scrie caractere dar vreau totuși să fiu sigură. Mulțumesc!
Ioana says
Si încă ceva: la cerinte tehnice spune ca în articol vor fi incluse maximum 3 link-uri (scris cu litere bolduite). Asta ar putea insemna si 2 linkuri, nu? dar mai sus da un link obligatoriu + inca doua. Deci e maxim 3 sau musai 3 ?
Echipa SuperBlog says
Ioana, se solicita trei dintre linkurile mentionate – nici mai multe, nici mai putine. S-a mentionat „maximum 3” fiindca s-au precizat 5, din care voi puteti alege.
Echipa SuperBlog says
In acest caz, 1000 de caractere, Ioana. Spor! 🙂
Adrian Rotaru says
„cum ai mai lua legătura cu prietenii tăi din lumea virtuală?” Destul de interesanta intrebarea asta. Daca ai prieteni in lumea virtuala si nu-s pe internet, ma gandesc ca pari putin mai nebun decat prevede legea. M-a facut sa zambesc intrebarea asta. Nu este nici sesizare nici sugestie, doar ma gandeam si eu de unde s-ar mai putea trage acesti prieteni virtuali.
Echipa SuperBlog says
Adrian, rationamentul este urmatorul: presupunand ca n-ai mai avea acces la Internet sau acesta ar inceta sa mai existe, cum ai pastra legatura cu cei cu care te-ai imprietenit prin intermediul conexiunii online? Cum enuntul precizeaza o comparatie intre viata cu si fara Internet, inainte vs. dupa era Internetului, credem ca e cat se poate de clar sensul lumii virtuale in acest context. Oricum, in imaginatie orice este posibil, nu-i asa? 🙂
rudia says
am văzut că a lămurit Alma cu singular/plural. Pot deduce că am voie să introduc și o prepoziție? de exemplu „oferte pentru hard disk-uri”?
😀
Echipa SuperBlog says
Da, sunt permise prepozitiile, Rudia.
rudia says
Ce prompt!
Mulțumesc! 😉
Eugen says
Eu abia acum m-am prins ca e vorba de caractere si nu de cuvinte… Cum enuntul probei precizeaza un minim si nu un maxim, sper ca, daca sunt mai multe caractere, n-o sa fie depunctat articolul. Spun asta pentru ca am vazut o postare a unei doamne care a jurizat si s-a plans de lungimea articolelor la o proba care nu preciza nimic in aceasta directie…
In alta ordine de idei, in text sunt permise 3 link-uri din cele cinci date de sponsor.
Sunt permise si alte link-uri? De exemplu spre o galerie foto personala?
Echipa SuperBlog says
Depasirea numarului de cuvinte/caractere nu e, in general, motiv de depunctare, exceptand cazul in care se mentioneaza o limita maxima.
Sunt permise si alte linkuri pe langa cele precizate de sponsor.
Denis says
Sigur ca cu internet 🙂