Bun găsit la proba despre lectură! Editura NICULESCU vă propune un exercițiu de imaginație 🙂 Inspirație și succes!
Titlul probei: Editura NICULESCU – Inteligența artificială și viitorul literaturii
Sponsorul probei: https://www.niculescu.ro/
Introducere:
Editura NICULESCU este una dintre cele mai apreciate edituri din România, cu o tradiţie de peste 30 de ani în piaţa de carte, dar este foarte probabil ca cei mai mulți să ne știți pentru manuale şi auxiliare şcolare, limbi străine și dicționare după care ați învățat la școală. Începând cu anul 2018 politica noastră editorială a căpătat o direcţie nouă, ca răspuns la căutările şi nevoile cititorilor. Astfel, oferta noastră, pe care o dezvoltăm permanent şi consistent, cuprinde cărţi de referinţă din domenii precum: CĂRŢI PENTRU COPII, SELF-HELP (dezvoltare personală, familie şi parenting, sănătate, profesie), cărţi de INFORMARE (actualitate, afaceri, cultură generală, autocunoaştere) și FICŢIUNE, cu două colecții lansate de curând – Noir – cărți thriller & Rouge – cărți romance. Totodată, o selecţie reprezentativă de titluri bestseller este disponibilă şi în format e-book sau audiobook.
Pe măsură ce tehnologia evoluează și influențează tot mai multe aspecte ale vieții noastre, inclusiv literatura, suntem curioși să aflăm părerea voastră despre… inteligența artificială și posibilitatea ca aceasta să scrie cărți în viitor. Credeți că o mașină poate crea povești interesante și originale? Poate inteligența artificială să devină un ajutor pentru scriitori, susținându-i în procesul creativ? Sau este posibil ca scriitorii umani să fie înlocuiți de algoritmi?
Literatura, o formă esențială de exprimare și reflecție, a fost dintotdeauna rezultatul creativității umane. Cum credeți că va afecta inteligența artificială acest domeniu? În ce fel va evolua procesul de scriere și publicare a cărților?

Enunțul probei:
Poveștile au fost mereu o modalitate prin care am împărtășit idei și experiențe, de la primele mituri și legende, până la operele literare din prezent, iar oamenii au fost cei care le-au dat viață. Însă odată cu dezvoltarea inteligenței artificiale, se pune întrebarea: poate o mașină să creeze cărți care să aibă același impact asupra cititorilor?
Imaginați-vă un viitor în care scriitorii colaborează cu algoritmi de inteligență artificială pentru a dezvolta noi povești sau în care AI-ul ar putea completa texte la fel de simplu ca un editor. Sau, mai mult, cum ar fi dacă AI-ul ar putea scrie cărți în întregime, fără ajutorul unui autor? Este aceasta o schimbare de dorit sau riscă să afecteze autenticitatea și unicitatea pe care le aduc autorii?
Vă invităm să analizați acest subiect într-un articol în care să explorați rolul inteligenței artificiale în viitorul literaturii. Credeți că AI-ul va deveni un partener al scriitorilor sau ar putea chiar să îi înlocuiască? Cum vedeți viitorul acestei tehnologii și impactul său asupra editurilor?
Surse de informare recomandate – vă rugăm să specificaţi sursele folosite în cazul în care materialul conţine cifre şi date concrete, ca să putem verifica dacă sunt corecte.
- https://www.instagram.com/editura.niculescu
- https://www.facebook.com/EdituraNiculescu
- https://www.niculescu.ro
Cerințe tehnice:
- Articolul va avea minimum 500 de cuvinte fără a avea o limită maximă.
- Puteți scrie cu sau fără diacritice, cum preferați.
- Când scrieți numele editurii, vă rugăm să folosiți majuscule – Editura NICULESCU
- Includeți în articol două link-uri:
- un link către site-ul general, cu ancora pe numele editurii: Editura NICULESCU
- un link către pagina de prezentare a unei cărți de pe siteul nostru, care v-ar plăcea și la care puteți face referire în blog, fie că este tipărită, audiobook sau e-book, cu ancora pe titlul cărții.
- Sunt permise link-uri externe dacă nu sunt de la alte edituri.
- Sunt permise link-urile interne.
- Sunt permise imagini proprii sau din surse royalty-free. Dacă doriți, puteți adăuga poze cu copertele cărților care pot fi luate de pe site-ul nostru.
Opțional: Dacă distribuiți articolul pe social media, vă rugăm să dați tag către canalele noastre – https://www.facebook.com/EdituraNiculescu & https://www.instagram.com/editura.niculescu/, ca să vedem postările și să le putem prelua, cu link/tag către voi.
Vă mulțumim!
Criterii și barem de jurizare:
- 10 puncte din oficiu;
- Corectitudinea și relevanța informațiilor oferite – 15 puncte;
- Respectarea temei – 20 puncte;
- Creativitatea și originalitatea – 20 puncte;
- Corectitudinea gramaticală – 15 puncte;
- Respectarea cerințelor tehnice (linkuri și ancore, număr minim de cuvinte) – 10 puncte;
- Coerența și ușurința în exprimare – 10 puncte.
Juriu:
- Diana Dincă-Lupu – PR Specialist Editura NICULESCU
- Valeriu Roșu – Director de Marketing Editura NICULESCU
- Jurat invitat – Gabi Ralea
Termen limită: 4 noiembrie 2024 (până la ora 23:59)
Termen jurizare: 19 noiembrie 2024
Premii:
- Locul I – voucher 350 lei de folosit pe site-ul https://www.niculescu.ro/
- Locul II – voucher 300 lei de folosit pe site-ul https://www.niculescu.ro/
- Locul III – voucher 250 lei de folosit pe site-ul https://www.niculescu.ro/
- 2 premii speciale – voucher 100 de lei
- 2 coduri de discount cu 30% pentru două premii speciale
Voucherele se pot valorifica până la 28 februarie 2025. Succes și inspirație!
Totodată, pregătim o surpriză pentru toți finaliștii competiției.
UPDATE: În urma jurizării, premiile mai sus menționate le revin următoarelor concurente:
- Daniela Toader – Ultimul roman al Inei A. – 100 puncte
- Daniela Mihaela Toilă – AI în viitorul literaturii: creator sau colaborator? – 98 puncte
- Elis Valeria Târban – Descoperă impactul inteligenței artificiale în crearea de conținut – 96 puncte
- Corina Bulubasa – Poate AI-ul sa inlocuiasca creativitatea umana? – 95 puncte
- Adelina Poenar – Scriitorul e în viitor, viitorul e aici – 95 puncte
- Eva Ancuta Hamza – AI și literatura pierdută – 94 puncte
- Adriana Popa – Impactul inteligenței artificiale asupra scrierii literare – 94 puncte
Pentru a participa la această probă, vă rugăm:
1. Să redactați un articol pe tema enunțată mai sus și să-l publicați pe blogul cu care v-ați înscris în competiție. Înainte de a publica articolul pentru această probă, este necesar să fiți înscriși și acceptați drept participanți în competiție. Înscrierile continuă și pe durata SuperBlog, vă puteți alătura oricând. Atenție însă! Dacă doriți să participați la o probă al cărei termen-limită a expirat deja, se vor aplica penalizări pentru întârziere (detalii, în regulament);
2. Să menționați în articol că acesta a fost scris pentru SuperBlog 2024 (de exemplu, la finalul textului);
3. Să vă logați la contul personal din platforma de jurizare SuperBlog cu datele de acces stabilite la înscriere și să introduceți link-ul către articolul de pe blogul participant și textul articolului (copy-paste), la proba corespunzătoare. După înregistrarea articolelor în platformă, conținutul acestora nu poate fi modificat (exceptând corecturile de ortografie și/sau punctuație, care sunt permise). Încălcarea acestei reguli și/sau cazurile dovedite de plagiat atrag sancțiuni care pot duce până la eliminarea din competiție.
Pentru a ne fi tuturor mai ușor să urmărim informațiile legate de competiție, vă rugăm să comentați numai la subiect. Dacă aveți întrebări generale legate de SuperBlog, fără legătură cu această probă, vă rugăm să verificați pagina Întrebări și răspunsuri sau să ne contactați. Vă mulțumim!
UPDATE: Articolele înregistrate în platforma SuperBlog la această probă (în ordinea înscrierii):
Lasă un răspuns