Bun venit la a treia provocare din competiția Spring SuperBlog 2025!
În avanpremiera lansării romanului „Confesiuni: Atracții Interzise”, autorul Bogdan Dărădan și Editura Cassius Books vă invită să evocați amintiri interzise 😉 Inspirație și succes!
Titlul probei: Ce înseamnă pentru tine o amintire INTERZISĂ?
Sponsorii probei: Editura Cassius Books & Bogdan Dărădan, autorul romanului „Confesiuni: Atracții Interzise”
Introducere:
Poate vă întrebați cine este Bogdan Dărădan și cum s-a născut romanul „Confesiuni: Atracții Interzise”. Bogdan ne propune următoarea metaforă: să privim viața precum un meci de biliard unde timpul e tacul și karma lovește cu tacul în bile…
,Noi suntem bilele și modul în care ne ciocnim influențează traiectoria noastră, dar și traiectoria celorlalți. Așa începe și povestea mea în acest roman. Ca o bilă albă <<tabula rasa>>, care, spre deosebire de bila albă de pe masa de biliard, cu fiecare ciocnire de câte o altă bilă colorată, se prind de mine culori de emoții, de informații, de amintiri, de gânduri, de rânduri scrise și nescrise. Pentru că, dincolo de sex, feromoni, erotism, dincolo de tot și toate, am rămas un OM care a vrut să iubească și să fie iubit. Și așa s-a născut romanul „Confesiuni: Atracții Interzise„.
Enunțul probei:
Pentru că vorbim de un roman nonconformist, de un roman erotic, proba de astăzi te provoacă să ieși din zona de confort și să povestești pe blog o amintire „interzisă” din viața sau copilăria ta.
Poate că ai sărit gardul la vecini când erai la bunici în vacanța de vară din copilărie ca să iei prune sau mere, poate ai trecut cu bicicleta sau trotineta pe roșu pentru că te grăbeai la job sau la întâlnire, poate ai fumat în liceu și te ascundeai de părinți fiindcă îți interziceau să fumezi și te ascundeai pe lângă școală ori chiuleai de la orele plictisitoare și te duceai cu colegii la plimbare… Toți avem ceva „interzis”, toți am făcut ceva care azi ne aduce un sentiment de nostalgie.
Sau poate vrei să povestești cum te-ai îndrăgostit de colegul/a de la muncă/ sau de facultate ori de o vedetă din România. Noi citim și nu judecăm, așa că poți povesti orice. Iar secretul tău va fi în siguranță între tine și cititorii tăi 🙂
Și pentru că vorbim de talent și creativitate, după ce povestești în stilul propriu, menționează în articol cât mai natural că urmează să fie lansat la Editura Cassius Books romanul „Confesiuni: Atracții Interzise”.






Surse de informare recomandate:
- https://www.presainblugi.com
- https://www.facebook.com/bogdan.daradan
- https://www.cassius-books.ro
- https://www.facebook.com/cassius.books
- https://www.instagram.com/cassiusbooks
Cerințe tehnice:
- Articolul va avea minimum 500 de cuvinte, fără limită maximă;
- Puteți scrie cu sau fără diacritice, cum preferați;
- Când scrieți numele editurii, vă rugăm să folosiți sintagma completă ,,Editura Cassius Books” – NU „Editura Cassius” sau doar „Cassius Books”;
- Includeți în articol link către pagina romanului, plasat pe oricare dintre sintagmele Bogdan Dărădan sau „Confesiuni: Atracții Interzise”: https://www.cassius-books.ro/cumpara/confesiuni-atractii-interzise-656
- Sunt permise link-uri externe dacă nu sunt de la alte edituri.
- Sunt permise link-urile interne.
- Includeți coperta cărții „Confesiuni: Atracții Interzise” (obligatorie). În plus, sunt permise imagini proprii sau din surse royalty-free;
- Opțional: Dacă distribuiți articolul pe social media, vă rugăm să dați tag autorului și/sau editurii pentru ca postările voastre să fie distribuite.
Criterii și barem de jurizare:
- 10 puncte din oficiu;
- Corectitudinea și relevanța informațiilor oferite – 15 puncte;
- Respectarea temei – 20 puncte;
- Creativitatea și originalitatea – 20 puncte;
- Corectitudinea gramaticală – 15 puncte;
- Respectarea cerințelor tehnice (linkuri și ancore, număr minim de cuvinte, coperta cărții) – 10 puncte;
- Coerența și ușurința în exprimare – 10 puncte.
Juriu:
- Bogdan Dărădan – autorul romanului „Confesiuni: Atracții Interzise”
- Raluca Irimie – autor și administrator Editura Cassius Books
Termen limita: 10 aprilie 2025, inclusiv (până la ora 23:59)
Termen de jurizare: 17 aprilie 2025
Premii:
- 5 vouchere de câte 200 de lei
- 10 vouchere de câte 100 de lei
- Voucherele sunt valabile pe site-ul editurii, https://www.cassius-books.ro/, și se pot valorifica până la 31 decembrie 2025. Succes și inspirație!
UPDATE: În urma jurizării, premiile mai sus menționate le revin următorilor concurenți:
- Ianolia Marina Buca – Sunt o carte deschisă – 100 puncte
- Ana Margareta Teodorescu (Cloșcă) – Amintiri dintr-un jurnal ars – 100 puncte
- Maria Alina Gherman – Astăzi bis – 100 puncte
- Irina Cristina Țenu – O altfel de poveste. Amintiri poznașe cu parfum interzis – 100 puncte
- Alina Iosub – Veni. Vidi. Amavi. – 100 puncte
- Natalia Larisa Denciu – O iubire adolescentină – 99 puncte
- Luminița Tudosă – Prima atracție interzisă – de la ficțiune la realitate – 99 puncte
- Rahela Petrescu – Atracții interzise: dorința de a explora limitele – 99 puncte
- Ioana Razk – Galben cu aromă de sarmale, gustul copilăriei – 99 puncte
- Gabriela Marinescu – Sunt tac sau bilă pe masa de biliard a vieții? – 99 puncte
- Mara Rus – Dragoste la 8 ani sau ce s-a ales de o rachetă de tenis și de un instructor imposibil – 99 puncte
- Geanina Nicoleta Ichim – Colecționară de amintiri (ne)serioase și (un pic) interzise – 99 puncte
- Andrei Mihai Cenușă – Amintiri din Copilărie: Fructul Interzis – 99 puncte
- Elena Maria Zettel – O lume interzisă pentru mulți – 99 puncte
- Gerlinde Mona Mercsak – Printre amintiri cu bicicleta – 99 puncte
Despre editura Cassius Books:
Suntem o editură românească născută din pasiunea pentru cuvinte și povestiri autentice. Fondată în 2020, într-o perioadă plină de schimbări, ne-am angajat să oferim cititorilor experiențe literare memorabile.
Noi credem în puterea cuvintelor de a inspira și conecta oameni. Ne propunem să promovăm autori contemporani, să oferim lecturi de calitate și să contribuim la dezvoltarea emoțională sănătoasă a celor mici prin publicațiile noastre pentru copii.
De la romane captivante și povești pline de învățăminte la cărți pentru cei mici care aduc zâmbete și învățăminte prețioase, avem o colecție diversă pentru fiecare cititor pasionat.
Despre autor:
Mă numesc Bogdan, Bogdan Dărădan. M-am născut în 1983, la 23 decembrie, cu zece zile după ce Nichita Stănescu a ales să părăsească această lume. Poate că acest lucru mi-a influențat pașii spre poezie, spre scris, spre Eul meu intrinsec. Am studiat la Colegiul National „Dinicu Golescu” din Câmpulung-Muscel, la profil mate-fizică, dar am avut preocupări diametral opuse în timpul liceului față de profilul la care studiam.
Ca exemplu, la început de clasa a XII-A, am primit mențiune la Festivalul Național de Satiră „Tudor Mușatescu” din Câmpulung cu un text dramaturgic scris de mine, regizat de mine, interpretat de mine. Și asta în condițiile în care era anul în care venea examenul de Bacalaureat și ar fi trebuit să mă pregătesc pentru Politehnică, teoretic. Totodată, spre finalul clasei a XII-a câștigam cu trupa de teatru a liceului cu rolul Demetrius din spectacolul „Visul unei nopti de vara”.
Evident că n-am făcut Politehnica, logic. Am ales să fiu jurnalist la Pitești, unde am facut si facultatea, iar ulterior mi-am dat masterul în producție multimedia la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării de la București.
M-am mutat în București în 2007 iar aici am creat blogul presainblugi.com în 2009. În ultimii ani am jucat în filme, în seriale, am jucat în spectacole de teatru, iar azi sunt copywriter, actor amator, blogger si… scriitor.
Pentru a participa la această probă, vă rugăm:
1. Să redactați un articol pe tema enunțată mai sus și să-l publicați pe blogul cu care v-ați înscris în competiție. Înainte de a publica articolul pentru această probă, este necesar să fiți înscriși și acceptați drept participanți în competiție. Înscrierile continuă și pe durata SuperBlog, vă puteți alătura oricând. Atenție însă! Dacă doriți să participați la o probă al cărei termen-limită a expirat deja, se vor aplica penalizări pentru întârziere (detalii, în regulament);
2. Să menționați în articol că acesta a fost scris pentru Spring SuperBlog 2025 (de exemplu, la finalul textului);
3. Să vă logați la contul personal din platforma de jurizare SuperBlog cu datele de acces stabilite la înscriere și să introduceți link-ul către articolul de pe blogul participant și textul articolului (copy-paste), la proba corespunzătoare. După înregistrarea articolelor în platformă, conținutul acestora nu poate fi modificat (exceptând corecturile de ortografie și/sau punctuație, care sunt permise). Încălcarea acestei reguli și/sau cazurile dovedite de plagiat atrag sancțiuni care pot duce până la eliminarea din competiție.
Pentru a ne fi tuturor mai ușor să urmărim informațiile legate de competiție, vă rugăm să comentați numai la subiect. Dacă aveți întrebări generale legate de SuperBlog, fără legătură cu această probă, vă rugăm să verificați pagina Întrebări și răspunsuri sau să ne contactați. Vă mulțumim!
UPDATE: Articolele înregistrate în platforma SuperBlog la această probă (în ordinea înscrierii):
Lasă un răspuns