Salut, superbloggeri! Astăzi avem pentru voi o probă inedită. Creativitate și succes vă dorim!
Titlul probei: Tu ce știi că face un avocat?
Sponsorul probei: Avocat Nora Cosmina Drulea
Introducere:
Nora Cosmina Drulea este un avocat specializat în dreptul familiei. Face asta de 15 ani și iubește enorm această muncă. Crede în relațiile sănătoase și în faptul că, atunci când ele devin toxice, e mai sănătoasă o despărțire decât o viață trăită în compromisuri și abuzuri.
,,Divorțurile sunt de două tipuri: divorțuri „pașnice” și divorțuri „războinice”. Divorțul pașnic este acela când soții nu au probleme de orgoliu cu privire la a cui e vina pentru destrămarea căsniciei, aspect ce conduce la un divorț prin acord (divorț în care nu trebuie motivată culpa/vina). Acest tip de divorț se poate face prin mediator sau direct la notar.
Divorțul “războinic” se începe obligatoriu cu un avocat. Fără avocat nu poți porni un război pe orgolii, lipsă de potrivire, lipsă de respect, infidelitate, copii sau partajul bunurilor. Divorțul războinic este acel divorț în care fiecare soț dorește să îi fie recunoscute și apreciate calitățile, sacrificiile și devotamentul adus în căsnicie, de către judecător. Este un divorț lung, dar nu greu. Arta avocatului este aceea de a pune în lumină pozitivă ceea ce partea adversă considera ca fiind negativ.
Enunțul probei:
Salutare, superbloggeri! Pentru că niciodată nu e prea târziu să descoperi sau să înțelegi lucruri noi, pentru că toată viața este, până la urmă, un proces de învățare, proba de astăzi vă provoacă să răspundeți la o întrebare simplă: Tu ce știi că face un avocat?
Poate că ați trecut printr-un divorț sau poate sunteți într-un proces sau un litigiu, poate așteptați o moștenire sau poate ați fost martori într-o speță civilă ori poate că nimic din cele de mai sus nu vi s-a întâmplat vouă, dar cu siguranță cunoașteți pe cineva care a avut nevoie de un avocat. Și chiar dacă nu cunoașteți pe cineva în acest context, sigur ați văzut un film cu un proces celebru sau ați citit povești cu și despre avocați. Ce aveți de făcut? Pentru că proba e o abordare nouă în cadrul competiției, vă propunem două idei:
- Dacă ați avut contact în mod direct sau indirect cu un avocat (o cunoștință, o rudă, un prieten cu un proces pe rol etc.): povestiți în felul vostru despre această experiență și ce înțelegeți voi din meseria de avocat. Ce termeni cunoașteți sau vreți să cunoașteți, ce înseamnă pentru voi un divorț din punct de vedere juridic, ideea de partaj, custodie, drept de proprietate etc.
- Dacă nu ați avut de a face niciodată cu un avocat, nu cunoașteți niciun caz, o speță, prezentați perspectiva voastră despre profesia de avocat prin prisma filmelor, serialelor sau cărților pe care le-ați văzut/citit sau în ce context ați aflat de această meserie, ce credeți că face un avocat, ce înseamnă pentru voi un divorț din punct de vedere juridic, ideea de partaj, custodie, drept de proprietate etc.
DISCLAIMER! Indiferent ce abordare alegeți, poveștile trebuie să fie VERIDICE! Nu ne interesează dacă acele spețe s-au întâmplat în realitate, ci că s-ar putea întâmpla în realitate. Exemplu: „Am un unchi care lucrează în Germania și a avut un proces despre o moștenire” VERSUS „Am visat că Zâna Măseluță se certa cu Duhul din Lampă și l-au angajat avocat pe domnul Iepurilă”.
De asemenea, dacă mentionați un film, serial, o carte scrisă de un avocat sau care are ca subiecte procese sau activitatea avocaților, acele filme, seriale, titluri de cărți trebuie să existe în realitate. De ce? Pentru că meseria de avocat este serioasă, presupune multă documentare și, dacă un doctor repară celulele bolnave și vindecă prin cunoștințele sale, un avocat ajută viețile oamenilor prin intermediul legii.
Surse de informare recomandate:
- https://legalmagazin.ro/revista_tiparita/ladylawyer_ed_04_decembrie_2016.pdf – pagina 44
- https://www.legalmarketing.ro/interviu-cu-nora-drulea-avocat-specializat-pe-dreptul-familiei-neintelegerile-dintre-parti-in-timpul-procesului-de-divort-nu-se-pot-evita-deoarece-partile-sunt-furioase-iar-furia-nu-se-educa-pri/
- https://www.juridice.ro/770998/nora-cosmina-drulea-fiecare-client-de-al-meu-a-iesit-mai-bogat-din-procesul-de-divort-decat-a-intrat.html
- https://www.facebook.com/AvocatNoraCosminaDrulea
- https://www.youtube.com/@avocatnoradrulea5929/videos
Cerințe tehnice:
- Includeți în articol 2 linkuri, după cum urmează:
- un link plasat pe ancora Avocat Nora Cosmina Drulea – https://www.avocat-divort.com/
- un link plasat pe una dintre expresiile de mai jos, cu linkul aferent serviciului respectiv (le vedeți pe toate aici): divort culpa comuna, divort la distanta prin acord, divort din culpa exclusiva, revenirea sotiei la nume, stabilirea locuintei minorului, custodia copilului, prestatia compensatorie, obligatia de intretinere, psihologia divortului
- Exemplu: Dacă alegeți expresia Custodia copilului, linkul va fi https://www.avocat-divort.com/avocat-obtinere-custodie-copil/
- Exemplu: Dacă alegeți expresia Obligația de întreținere, linkul va fi https://www.avocat-divort.com/servicii-oferite/obligatia-de-intretinere/
- Cuvintele-cheie / ancorele pot fi declinate, sunt permise variațiuni singular sau plural, forme articulate. Pot fi folosite cu sau fără diacritice. Sunt permise linkurile interne.
- Articolul va conține minimum 700 de cuvinte. Limită maximă: 1.200 cuvinte.
- Includeți în articol un material video dintre cele trei de pe YouTube (obligatoriu) https://www.youtube.com/@avocatnoradrulea5929/videos. Acesta poate fi inclus fie cu cod embedded (n.r. cum am procedat noi mai jos) ca să se poată urmări direct pe blog sau cu link, dacă nu reușiți să îl urcați.
- Opțional, includeți în articol una dintre cele patru fotografii de mai jos. Suplimentar, puteți completa cu poze proprii sau royalty-free (cu săli de judecată etc.), atâta timp cât nu prezintă imagini cu alți avocați.
Criterii și barem de jurizare:
- 10 puncte din oficiu;
- Respectarea temei, documentare – 30 puncte;
- Creativitatea și originalitatea – 20 puncte;
- Corectitudinea gramaticală – 15 puncte;
- Respectarea cerințelor tehnice (cuvinte-cheie, linkuri, număr minim / maxim de cuvinte, video, fotografie) – 15 puncte;
- Coerența, fluența textului – 10 puncte.
Juriu:
- Avocat Nora Cosmina Drulea
- Bogdan Dărădan – fost concurent în SuperBlog cu blogul PresaInBlugi.com, actual blogger partener
Termen limită: marți, 21 martie 2023, inclusiv (până la ora 23:59)
Termen de jurizare: 28 martie 2023
Premii
- Premiul I – 300 lei
- Premiul II – 200 lei
- Premiul III – 100 lei
UPDATE: În urma jurizării, premiile mai sus menționate le revin următoarelor concurente:
- Ana Margareta Teodorescu (Cloșcă) – O căsnicie modernă: lungul drum al iubirii către indiferență – 100 puncte
- Adriana Olga Rajala – Avocat specializat în divorţ şi dreptul familiei – 99 puncte
- Gerlinde Mercsak – Valurile vieții – 98 puncte
Pentru a participa la această probă, vă rugăm:
1. Să redactați un articol pe tema enunțată mai sus și să-l publicați pe blogul cu care v-ați înscris în competiție. Înainte de a publica articolul pentru această probă, este necesar să fiți înscriși și acceptați drept participanți în competiție. Înscrierile continuă și pe durata SuperBlog, vă puteți alătura oricând. Atenție însă! Dacă doriți să participați la o probă al cărei termen-limită a expirat deja, se vor aplica penalizări pentru întârziere (detalii, în regulament);
2. Să menționați în articol că acesta a fost scris pentru Spring SuperBlog 2023 (de exemplu, la finalul textului);
3. Să vă logați la contul personal din platforma de jurizare SuperBlog cu datele de acces stabilite la înscriere și să introduceți link-ul către articolul de pe blogul participant și textul articolului (copy-paste), la proba corespunzătoare. După înregistrarea articolelor în platformă, conținutul acestora nu poate fi modificat (exceptând corecturile de ortografie și/sau punctuație, care sunt permise). Încălcarea acestei reguli și/sau cazurile dovedite de plagiat atrag sancțiuni care pot duce până la eliminarea din competiție.
Pentru a ne fi tuturor mai ușor să urmărim informațiile legate de competiție, vă rugăm să comentați numai la subiect. Dacă aveți întrebări generale legate de SuperBlog, fără legătură cu această probă, vă rugăm să verificați pagina Întrebări și răspunsuri sau să ne contactați. Vă mulțumim!
UPDATE: Articolele înregistrate în platforma SuperBlog la această probă (în ordinea înscrierii):
Lasă un răspuns