Bun găsit la a cincea provocare, superbloggeri! Facem înconjurul lumii cu Vasco fără teamă de bariere lingvistice 😉 Inspirație și succes! Vă așteaptă premii cash 🙂
Titlul probei: Vasco Translator: Când cuvintele nu te mai limitează, lumea ți se deschide!
Sponsorul probei: VASCO Electronics
Introducere:
Vasco proiectează, produce și vinde dispozitive mobile de traducere care vor sparge barierele lingvistice pentru tine, oriunde te-ai afla.
Translatoarele Vasco sunt folosite de turiști, de oameni care muncesc în străinătate, dar și de companii și organizații care deservesc clienți de diferite naționalități (precum agențiile de turism, instituțiile medicale sau militare). Mulțumită dispozitivelor Vasco Translator, oamenii pot uita de dificultățile cauzate de diferențele lingvistice și se pot relaxa, descoperind lumea și dezvoltându-și afacerile.
Dispozitivele Vasco oferă multiple avantaje utilizatorilor:
- Suport extins pentru limbi străine: permite comunicarea în 82 de limbi pentru traducerea vocală, acoperind astfel peste 90% din populația lumii.
- Traducere foto în 112 limbi, facilitând înțelegerea textelor din imagini precum afișe, meniuri etc.
- Acuratețe de 96% – traduceri rapide și precise în aproximativ 0,5 secunde, pentru conversații fluente și eficiente.
- Funcționalitate MultiTalk: poți crea camere de chat cu până la 100 de participanți, unde mesajele sunt traduse instantaneu, facilitând comunicarea în echipe multilingve.
- Conectivitate globală gratuită: dispozitivul Vasco include o cartelă SIM care asigură acces gratuit la Internet pentru traduceri în aproape 200 de țări, fără costuri suplimentare.
- Design robust și ecran generos. Rezistent la șocuri, praf și stropiri cu apă. Ecran tactil de 5 inches pentru o navigare facilă.
- Dispozitiv compact (cât un telefon mobil) – super-util și practic în călătorii!
- Dispozitiv ușor de folosit la orice vârstă și în orice situație.
Enunțul probei:
8 miliarde de oameni in lume, mii de limbi și dialecte vorbite. Un univers cultural și lingvistic, un potențial infinit de conexiune.
Și totuși, chiar și cu facilitățile turistice actuale, imersiunea în cultura locală poate fi o provocare pentru exploratorul modern.
Cu progresul său rapid, parcă desprins din filmele SF, tehnologia actuală poate părea rece și impersonală. Ei bine, tehnologia Vasco reușește exact opusul: “topește” distanțele, apropie oamenii din diverse culturi și transformă călătoriile în conexiuni autentice. Fie că ai un dialog spontan cu un localnic dintr-un sat izolat din Asia, te tocmești la preț într-o piață tradițională din Africa, încerci să te înțelegi cu un taximetrist sau să ceri direcții cine-știe-pe-unde te mai poartă drumurile… Acum, poți comunica fără opreliști oriunde te-ai afla, cu un translator instantaneu Vasco.
Tehnic, Vasco “doar” traduce. Practic, creează o punte între oameni și culturi, deschide noi ferestre spre lume și transformă orice interacțiune într-o experiență naturală și prilej de conectare. Astfel, călătoriile nu sunt doar turism, ci devin o explorare a umanității. Și în timp ce descoperi lumea și pe tine însuți/însăți, constați că, oricât de diferiți am fi, toți prețuim empatia și comunicarea.
Te invităm să explorezi tema comunicării fără granițe geografice și lingvistice, fie printr-o poveste personală, un scenariu imaginar sau o reflecție despre ce înseamnă să fii înțeles în (aproape) orice limbă, oriunde în lume. Ce se întâmplă când tehnologia nu înlocuiește emoția, ci o face posibilă?
Scrie despre experiențe de viață, călătorii memorabile, interacțiuni autentice și conexiuni interculturale. Despre cum un “simplu” dispozitiv de traducere poate transforma o conversație într-un moment de înțelegere profundă, o călătorie în oportunitate de conectare, o întâlnire întâmplătoare – într-o prietenie.
Tu ce perspectivă ai? Abia așteptăm să citim!
„Dacă îi vorbești unui om într-o limbă pe care o înțelege, mesajul ajunge la mintea lui. Dacă îi vorbești în limba lui, mesajul ajunge la inima lui.” – Nelson Mandela
Surse de informare recomandate:
- https://vasco-electronics.ro/
- https://vasco-electronics.ro/articole/
- https://vasco-electronics.ro/translator/vasco-translator-v4
- https://www.facebook.com/VascoTranslatorRomania/
- https://www.instagram.com/vascotranslator/
- https://www.youtube.com/@Vascotranslator/videos
- https://www.linkedin.com/company/vasco-translator/
- https://x.com/vascotranslator
Cerințe tehnice:
- Includeți în text următoarele cuvinte-cheie (preferabil în forma menționată, dar sunt permise și variațiuni):
- de două ori fiecare (se ia in calcul și utilizarea ca ancoră, unde este cazul): căști cu traducător, traducere instant, traducator instant sau translator instantaneu
- o singură dată fiecare: aparat de tradus sau aparat de traducere, translator vocal sau traducator vocal
- Includeți în articol următoarele două linkuri do follow, care să se deschidă într-o fereastră nouă (new tab), cu ancorele mai jos menționate::
- https://vasco-electronics.ro/translator/vasco-translator-v4 -> plasat pe sintagma „traducator instant Vasco Translator V4” sau „translator instantaneu Vasco Translator V4”
- https://vasco-electronics.ro/translator/vasco-translator-e1 -> plasat pe sintagma „căști cu traducător Vasco Translator E1”
- Sunt permise linkuri interne relevante în context (excluse cele spre produse / aplicații concurente);
- Textul va avea minimum 360 de cuvinte. Fără limită maximă;
- Preferăm textele redactate cu diacritice;
- Fotografii (minimum 4) din galeria Vasco, din arhiva personală și/sau din surse royalty-free;
- Distribuiți articolul pe Facebook cu tag spre pagina Vasco și hashtag #vascotranslator
N.B.: Fiind o competiție de blogging creativ, sunt acceptate exclusiv texte originale, redactate pe această temă și publicate pe blogul autorului în perioada competiției. Preluarea de informații ad litteram fără menționarea sursei este considerată plagiat. De asemenea, publicarea fie și parțială a textelor din sursele sponsorului, din acest brief sau din orice alte surse publicate anterior (de exemplu, articole din presă) nu bifează cerințele și se depunctează la criteriul originalitate. Mulțumim pentru înțelegere.


















Criterii și barem de jurizare:
- 10 puncte din oficiu;
- Respectarea temei, documentare – 25 de puncte:
- 10 puncte pentru încadrarea în tema articolului;
- 10 puncte pentru autenticitatea surselor de documentare și interpretarea / prezentarea corectă a informațiilor;
- 5 puncte pentru diversitatea surselor de informare (pe lângă sursele Vasco, puteți folosi informații din cărți, articole, studii, reviste, portaluri de turism, date statistice – Statista etc.);
- Creativitatea și originalitatea – 25 de puncte:
- 15 puncte pentru originalitatea abordării;
- 10 puncte pentru creativitate în construcția textului;
- Corectitudinea gramaticală și fluența textului – 20 de puncte:
- 10 puncte pentru respectarea regulilor gramaticale și ortografice;
- 10 puncte pentru fluența și coerența textului;
- Respectarea cerințelor tehnice – 20 puncte:
- 5 puncte pentru includerea cuvintelor-cheie;
- 5 puncte pentru includerea linkurilor în mod corect;
- 3 puncte pentru fotografii (minimum 4);
- 2 puncte pentru distribuirea articolului pe pagina de Facebook;
- 5 puncte pentru încadrarea în numărul minim de cuvinte.
Termen limită: 22 aprilie 2025, inclusiv (până la ora 23:59). Later edit: termenul se prelungește până la 23 aprilie a.c., inclusiv.
Termen de jurizare: 30 aprilie 2025
Premii:
- Premiul I – 550 lei
- Premiul II – 400 lei
- Premiul III – 300 lei
Pentru a participa la această probă, vă rugăm:
1. Să redactați un articol pe tema enunțată mai sus și să-l publicați pe blogul cu care v-ați înscris în competiție. Înainte de a publica articolul pentru această probă, este necesar să fiți înscriși și acceptați drept participanți în competiție. Înscrierile continuă și pe durata SuperBlog, vă puteți alătura oricând. Atenție însă! Dacă doriți să participați la o probă al cărei termen-limită a expirat deja, se vor aplica penalizări pentru întârziere (detalii, în regulament);
2. Să menționați în articol că acesta a fost scris pentru Spring SuperBlog 2025 (de exemplu, la finalul textului);
3. Să vă logați la contul personal din platforma de jurizare SuperBlog cu datele de acces stabilite la înscriere și să introduceți link-ul către articolul de pe blogul participant și textul articolului (copy-paste), la proba corespunzătoare. După înregistrarea articolelor în platformă, conținutul acestora nu poate fi modificat (exceptând corecturile de ortografie și/sau punctuație, care sunt permise). Încălcarea acestei reguli și/sau cazurile dovedite de plagiat atrag sancțiuni care pot duce până la eliminarea din competiție.
Pentru a ne fi tuturor mai ușor să urmărim informațiile legate de competiție, vă rugăm să comentați numai la subiect. Dacă aveți întrebări generale legate de SuperBlog, fără legătură cu această probă, vă rugăm să verificați pagina Întrebări și răspunsuri sau să ne contactați. Vă mulțumim!
Bună ziua,
Aș avea o întrebare legată de criteriile și baremul de jurizare, vă rog. Aș dori să înțeleg de ce se acordă puncte speciale pentru distribuirea articolelor pe Facebook, având în vedere că Spring Super Blog este un concurs destinat bloggerilor?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Buna ziua! SuperBlog se adreseaza bloggerilor, care sunt creatori de continut. In prezent, blogging nu inseamna doar scris, iar social media face parte din tendintele actuale in domeniul content marketing, la nivel international. Specialistii in marketing digital recomanda ca promovarea materialelor in social media sa ocupe cel putin aceeasi pondere (ca timp si efort) precum pregatirea continutului – scopul este, pana la urma, sa va faceti cunoscuta munca si sa va dezvoltati comunitatea.
De altfel, cerinta privind distribuirea continutului pe Facebook nu este o noutate, ci prezenta inca de acum ani buni (uneori se acordau chiar 10 puncte). Dupa cum anuntam inca de la inceputul competitiei (https://blog.super-blog.eu/start-primavara-start-spring-superblog-2025/), noi sustinem aceasta directie si chiar recomandam sponsorilor sa acorde si mai multe puncte pentru acest criteriu.
Daca articolele sunt un continut suficient de valoros pentru a fi publicate pe blog (si cu siguranta sunt), atunci implicit merita distribuite si pe retelele de socializare pentru a fi descoperite si de altii – este in avantajul bloggerilor, al cititorilor, nu doar in competitie, ci in general. Pe scurt, social media face parte astazi din strategia de blogging. 🙂
Multumim pentru participare, mult succes in continuare!