Bun găsit la ultima probă din această ediție, superbloggeri! Ne pregătim deja de sărbători și facem meniul pentru masa tradițională de Crăciun cu un vin ales, de la Beciul Domnesc. Noroc! 🙂
Titlul probei: Sărbătorim Crăciunul românește, cu vin Beciul Domnesc. Tradiție vie!
Sponsorul probei: Beciul Domnesc
Introducere:
Beciul Domnesc este unul dintre cele mai iubite şi cunoscute branduri de vin din România, partener în momentele speciale, un vin care te invită să îi descoperi povestea cu fiecare picătură, un gest de apropiere și celebrare a tradițiilor noastre. Este un ambasador al gustului autentic românesc, aducând împreună inimi și suflete în jurul unei povești de veacuri.
Fondată în anul 1949, Compania Beciul Domnesc continuă să fie unul dintre cei mai mari producători de vin din România. Cu peste 1.400 de hectare de viță de vie nobilă în celebrele podgorii din Cotești, Odobești, Panciu și Huși, compania se mândrește cu o moștenire viticolă definită de excelență, tradiție și autenticitate.
O moștenire istorică de neînlocuit este monumentul Beciul Domnesc, care datează din vremea lui Ștefan cel Mare și care găzduiește peste 100.000 de sticle de vin. Datorită importanţei sale istorice, Monumentul Beciul Domnesc a fost inclus în patrimoniul cultural al României.
Portofoliul Beciul Domnesc include vinuri premiate, vinarsuri, băuturi spirtoase, iar printre brandurile sale de renume se numără Cuvee ’49, Vinoteca, Sceptrus, Beciul Domnesc, Rosé Vérité, Grand Reserve, vinarsurile Miorița și Jad. Compania oferă vinuri care reflectă cu mândrie tradițiile viticole ale Moldovei, toate produsele fiind create cu pasiune și atenție la detalii. Astfel, fiecare picătură poartă în ea garanția calității și a tradiției viticole moldovenești, fiind alegerea perfectă pentru orice ocazie.
Gama Beciul Domnesc cuprinde o varietate de sortimente ce se potrivesc oricărui gust si oricărei ocazii:
- Cabernet Sauvignon este un vin roșu cu note de coacăze și vișine, ideal pentru carne roșie și vânat.
- Merlot este un vin roșu delicat și armonios, potrivit pentru preparate din carne roșie și brânzeturi.
- Pinot Noir este un vin cu note de vișine și cireșe, perfect pentru a fi servit alături de carne roșie sau deserturi.
- Feteasca Neagră este un vin roșu cu arome de prune uscate și mure, potrivit pentru carne roșie și preparate dulci.
- Rose-ul de la Beciul Domnesc este unul dintre pionierii consumului de vin rose din România. El te învață într-o maniera subtilă şi elegantă ca vinul rose, demisec şi semi aromat este vinul ce poate fi asociat unei largi game de preparate culinare, începând de la aperitive şi până la desert.
- Chardonnay este un vin sec cu note de citrice și vanilie, ideal pentru carne albă și pește.
- Riesling de Rhin este un vin alb proaspăt și echilibrat, perfect pentru preparate din carne de pasăre.
- Feteasca Regală este un vin demisec cu note florale și fructate, recomandat pentru preparate din carne de pasăre și pește.
- Sauvignon Blanc este un vin alb cu arome de grapefruit și ardei verde, ideal pentru fripturi din carne de pasăre și preparate mediteraneene.
- Muscat Ottonel este un vin demidulce cu note florale de tei și fructe, perfect pentru aperitive și deserturi.
- Tămâioasa Românească este un vin cu note de miere și flori, potrivit pentru aperitive și deserturi.
Încă din vechi timpuri Vrancea a fost cunoscută ca zonă viticolă importantă, care produce vinuri de calitate superioară. Terroir-ul de excepție, cât și maiestria oamenilor au oferit vinuri de renume, vinuri care au fost recunoscute și apreciate de cei mai exigenți pasionați. Vinurile născute “pe-un picior de plai” în pitoreștii Subcarpați de Curbură sunt nelipsite de pe mesele românilor de pretutindeni. Acestea își au originea într-un loc unic în țară, unde se întâlnesc granițele dintre Muntenia, Ardeal și Moldova – un adevărat “triplex confinium”.
Enunțul probei:
În orice colț al țării sau al lumii, Crăciunul sărbătorit românește înseamnă tradiție, colinde, masa îmbelșugată stropită cu vin roșu. Acesta este unul dintre cele mai așteptate momente ale anului pentru mulți dintre noi, ocazia în care familia se reunește, se împart daruri și se celebrează nașterea Mântuitorului. Fiecare familie se întrece în alegerea și prepararea unui meniu tradițional, iar domnii doresc să înnobileze aceste bucate cu vinuri alese care să pună în evidență meniul bogat și efortul considerabil de a prepara așa o masă bogată.
Masa de Crăciun este foarte potrivită cu vinul roșu, dar nu orice vin roșu. Vinurile de la Beciul Domnesc fac parte din familie și vă sunt alături la fiecare ceas de sărbătoare.
Tu cum îți imaginezi masa perfectă de sărbători? Te invităm să descoperi magia Crăciunului pe meleaguri românești alături de un pahar de vin Beciul Domnesc și să-ți introduci și cititorii în această atmosferă specială. Beciul Domnesc – tradiție vie!
![](https://blog.super-blog.eu/wp-content/uploads/2024/03/BeciulDomnesc1-1024x681.jpg)
![](https://blog.super-blog.eu/wp-content/uploads/2024/03/BeciulDomnesc10.jpg)
![](https://blog.super-blog.eu/wp-content/uploads/2024/03/BeciulDomnesc11.jpg)
![](https://blog.super-blog.eu/wp-content/uploads/2024/03/BeciulDomnesc7.jpg)
![](https://blog.super-blog.eu/wp-content/uploads/2024/03/BeciulDomnesc8.jpg)
![](https://blog.super-blog.eu/wp-content/uploads/2024/03/BeciulDomnesc9.jpg)
![](https://blog.super-blog.eu/wp-content/uploads/2024/03/BeciulDomnesc16.jpg)
![](https://blog.super-blog.eu/wp-content/uploads/2024/03/BeciulDomnesc17.jpg)
Surse de informare recomandate:
- https://beciuldomnesc.ro/
- https://www.facebook.com/beciuldomnesccompania
- https://www.instagram.com/beciuldomnesc.compania/
- https://www.youtube.com/@beciuldomnesc9017
Cerințe tehnice:
- Cuvinte cheie (minimum trei obligatorii): Beciul Domnesc, vin, traditie, vin sarbatori, masa de Craciun, Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Monumentul Beciul Domnesc. Permitem variațiuni singular-plural, elemente de legătură, forme articulate.
- Includeți în articol 2 linkuri dintre următoarele, plasate pe cuvintele-cheie potrivite, alese dintre cele de mai sus:
- Sunt permise linkurile interne, spre materiale care nu fac referire la alte branduri concurente.
- Număr minim de cuvinte – 500. Fără limită maximă.
- Preferăm textele cu diacritice.
- Puteți folosi imagini din arhiva personală, din sursele Beciul Domnesc și/sau din surse royalty-free.
- Hashtags pentru distribuirea articolului pe canalele social media: #BeciulDomnesc #TraditieVie #MandriaPodgoriilorMoldovei #UnVinInsemnat #MonumentulBeciulDomnesc #VinCraciun #VinSarbatori #MasaDeCraciun
Criterii și barem de jurizare:
- 10 puncte din oficiu;
- Respectarea temei – 15 puncte;
- Aspectul și relevanța blogului și în special paginarea articolului (calitatea fotografiilor, meniu, lizibilitate) – 10 puncte;
- Creativitatea și originalitatea – 15 puncte;
- Corectitudinea gramaticală – 15 puncte;
- Respectarea cerințelor tehnice – 20 puncte;
- Fluența și coerența textului – 15 puncte.
Juriu:
- Claudia Dumitru – Senior Brand Manager Beciul Domnesc
- Georgiana Mihăilă – câștigătoarea trofeului SuperBlog 2018, actualmente blogger partener al competiției, cu blogul opisicaneagra.ro
Termen limită: 10 decembrie 2024, inclusiv (până la ora 23:59) – termenul FINAL al competiției
Termen de jurizare: 16 decembrie 2024
Premii: 3 premii x voucher în valoare de 500 lei, valorificabil pe www.beciuldomnesc.ro
UPDATE: În urma jurizării, sunt desemnați câștigători următorii concurenți:
- Igor Copăcean – Rosu de Craciun – 100 puncte
- Irina Cristina Țenu – Masa de Crăciun, între nostalgie, tradiție și gust aparte cu vin Beciul Domnesc – 100 puncte
- Adelina Poenar – Paharul sus în cinstea lucrurilor care nu se schimbă niciodată și ne fac fericiți întotdeauna – 100 puncte
Pentru a participa la această probă, vă rugăm:
1. Să redactați un articol pe tema enunțată mai sus și să-l publicați pe blogul cu care v-ați înscris în competiție. Înainte de a publica articolul pentru această probă, este necesar să fiți înscriși și acceptați drept participanți în competiție. Înscrierile continuă și pe durata SuperBlog, vă puteți alătura oricând. Atenție însă! Dacă doriți să participați la o probă al cărei termen-limită a expirat deja, se vor aplica penalizări pentru întârziere (detalii, în regulament);
2. Să menționați în articol că acesta a fost scris pentru SuperBlog 2024 (de exemplu, la finalul textului);
3. Să vă logați la contul personal din platforma de jurizare SuperBlog cu datele de acces stabilite la înscriere și să introduceți link-ul către articolul de pe blogul participant și textul articolului (copy-paste), la proba corespunzătoare. După înregistrarea articolelor în platformă, conținutul acestora nu poate fi modificat (exceptând corecturile de ortografie și/sau punctuație, care sunt permise). Încălcarea acestei reguli și/sau cazurile dovedite de plagiat atrag sancțiuni care pot duce până la eliminarea din competiție.
Pentru a ne fi tuturor mai ușor să urmărim informațiile legate de competiție, vă rugăm să comentați numai la subiect. Dacă aveți întrebări generale legate de SuperBlog, fără legătură cu această probă, vă rugăm să verificați pagina Întrebări și răspunsuri sau să ne contactați. Vă mulțumim!
UPDATE: Articolele înregistrate în platforma SuperBlog la această probă (în ordinea înscrierii):
Lasă un răspuns