Bun găsit la proba Beciul Domnesc, superbloggeri! Astăzi vă invităm să savurăm împreună un pahar de vin și amintiri de neuitat de la masa de Paște. Abia așteptăm poveștile voastre!
Titlul probei: Savurează clipa la un pahar de vin Beciul Domnesc!
Sponsorul probei: Beciul Domnesc
Introducere:
Înfiinţată în anul 1949, Compania Beciul Domnesc este unul dintre cei mai mari producători de vinuri din România.
Compania exploatează astăzi peste 1.400 de hectare cultivate cu viţă de vie nobilă, amplasate în renumitele podgorii Cotești, Odobești, Panciu și Huși. Mândria companiei este Monumentul Beciul Domnesc, care datează din vremea lui Ştefan cel Mare şi găzduieşte peste 100.000 sticle de vin. Datorită importanţei sale istorice, Monumentul Beciul Domnesc a fost inclus în patrimoniul cultural al României.
Portofoliul Beciul Domnesc cuprinde produse din categoriile vin, vinars, băuturi spirtoase și oţet. Printre brandurile de vin din portofoliul companiei se numără Mirabilis Machina, Vinoteca, Comoara Pivniţei, Sceptrus, Egregio, Rosé Vérité, Beciul Domnesc, Beciul Domnesc Grand Reserve, Sigillum Moldaviae și altele, iar portofoliul de vinarsuri este format din brandurile Mioriţa și Jad.
Vinurile produse de Beciul Domnesc sunt create cu mândrie în podgoriile renumite ale Moldovei – Cotești, Huși, Odobești și Panciu. Fiecare picătură poartă în ea garanția calității și a tradiției viticole moldovenești, fiind alegerea perfectă pentru orice ocazie, și te va duce într-o călătorie gustativă plină de istorie.
Beciul Domnesc este unul dintre cele mai iubite şi cunoscute branduri de vin din România, gândit să-ţi fie partener în momentele speciale. Un vin care te invită să îi descoperi povestea cu fiecare picătură. Beciul Domnesc – tradiție vie!
Gama Beciul Domnesc cuprinde soiurile:
- Cabernet Sauvignon este un vin cu o strălucitoare culoare roşu-rubiniu. Bucură-te de notele de coacăze negre şi vişine coapte accentuate de note vanilate! Ca să-l bei în bună armonie, pune pe masă brânzeturi, preparatele preferate din carne roșie ori vânat. Temperatura recomandată de servire: 16-18⁰C.
- Merlot este un demisec roșu rubiniu, care te invită să-i descoperi caracterul delicat şi armonios, din care răzbat nuanțe fructate de zmeură, coacăze negre și cireșe. Deschide-l cu orice ocazie și lasă-l să te binedispună lângă preparate delicioase din carne roșie, vânat, ori brânzeturi! Temperatura recomandată de servire: 16-18⁰C.
- Pinot Noir este un vin roșu-cărămiziu, demisec. Savurează-l la o temperatură de 16-18⁰C, numai așa îi vei descoperi nuanțe fructate de vișine, cireșe și note de violete! Nu uita să mai aduci pe masă și bunătăți din carne roșie și deserturi. Temperatura recomandată de servire: 16-18⁰C.
- Feteasca Neagră te seduce de la primul pahar! Vinul roșu vișiniu și demidulce are note de prune uscate și mure bine coapte, plus note de scorțișoară. O să-ți placă și mai mult lângă aperitive, preparate apetisante din carne roșie și bunătăți dulci. Iar ca să-i simți taninii, servește-l la o temperatură 15-16⁰C.
- Cabernet Sauvignon este vinul care te invită sa-i apreciezi culoarea roşie rubinie şi să te bucuri de notele fructate susţinute de caracterul sau dulce. Corpolent, un pic condimentat și catifelat, vinul are gust de mure și cireșe negre. Deschide o sticlă, întinde masa și savurează-l lângă bucate din carne roșie și prăjituri de casă!
- ROSE-ul de la Beciul Domnesc este unul dintre pionierii consumului de vin rose din România. El te învață într-o maniera subtilă şi elegantă ca vinul rose, demisec şi semi aromat este vinul ce poate fi asociat unei largi game de preparate culinare, începând de la aperitive şi până la desert. Răcește-l bine şi servește-l cu încredere! Vei fi plăcut surprins(ă) de subtilitatea notelor aromatice de trandafir şi grapefruit roz. Asocieri culinare: aperitive, salate, pește şi fructe de mare. Temperatura recomandată de servire: 8-10⁰C.
- Chardonnay este vinul sec a cărui prospeţime şi luminozitate te invită să-l torni în pahar. Pregătește-te, urmează să-l guști și să faci cunoștință cu notele sale de citrice, măr verde și vanilie! Vinul proaspăt și elegant merge perfect cu aperitive, preparate din carne albă și pește. Să aveți poftă! Temperatura recomandată de servire: 8-10⁰C
- Riesling de Rhin este vinul alb-verzui, demisec, proaspăt şi echilibrat, care te îndeamnă să dai un plus de savoare unei mese servită alături de cei dragi. E un vin ideal pentru un prânz cu preparate din carne de pasăre sau o cină lejeră cu somon la grătar ori păstrăv la cuptor. Temperatura recomandată de servire: 9-11⁰C
- Feteasca Regală este un vin care te invită la vorbă bună! Proaspăt și demisec, vinul te incită să descoperi note florale de cireș, flori de câmp, dar si note fructate de pepene galben și pere. Asta dă savoare! Mai ales când îl bei alături de oameni dragi și preparate gustoase din carne de pasăre și pește. Temperatura recomandată de servire: 9-11⁰C.
- Sauvignon Blanc te poartă într-o adevărată călătorie a aromelor. Vinul demisec este o combinație inedită de grapefruit, pomelo și, firește, note de ardei verde, specifice soiului. Echilibrează gustul vinului alb cu preparate mediteraneene și fripturi din carne de pasăre. Temperatura recomandată de servire: 9-11⁰C.
- Muscat Ottonel demidulce mult belșug aduce! Vinul este proaspăt, cu note florale de tei și salcâm, armonios completate de nuanțe fructate de pepene galben și caise. Descoperă-i toate detaliile complexe și cinstește-l alături de aperitive, carne de pasăre și deserturi delicioase! Temperatura recomandată de servire: 8-10⁰C.
- Tămâioasa Românească este un vin proaspăt și complex, cu note florale de tei si salcâm, cu note dulci de miere, ce-i conferă savoare și consistență. Potrivit a se servi la 9-11°C, cu aperitive și feluri principale, dar și alături de deserturi.
Enunțul probei:
În lumea agitată și mereu în schimbare în care trăim, momentele petrecute în familie alături de cei dragi la masa de Paște au avut, au și vor avea mereu un loc special în sufletele noastre. Fiecare masă de sărbătoare este un nou prilej de bucurie, un nou moment de a ne crea amintiri frumoase pe care să le prețuim o viață întreagă, pentru că acolo, în mijlocul celor dragi, descoperim adevărata esență a sărbătorilor pascale și gustăm din bucuria autentică a Învierii.
Împărtășește cu noi amintiri de neuitat de la masa de Paște! Fie că este vorba despre momente pline de haz sau de emoție, de oameni care v-au inspirat și pe care îi păstrați mereu în suflet, de prieteni care ne-au făcut sărbătorile mai frumoase sau de feluri de mâncare cu care am impresionat, orice amintire frumoasă în care vinul rămâne vedetă este binevenită în concurs. Lasă vinurile de la „Beciul Domnesc” să te inspire, savurează un pahar și pune-te pe povestit!
Vă invităm să deschideți o sticlă de Beciul Domnesc, să savurați clipa și să ne răsfățați cu articole inspirate!
Surse de informare recomandate:
- https://beciuldomnesc.ro/
- https://www.facebook.com/beciuldomnesccompania
- https://www.instagram.com/beciuldomnesc.compania/
- https://www.youtube.com/@beciuldomnesc9017
Cerințe tehnice:
- Cuvinte cheie: Beciul Domnesc, vin, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Feteasca Neagra, Feteasca Regala, Rose, Riesling de Rhin, Tamaioasa Romaneasca, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Chardonnay. Permitem variațiuni singular-plural, elemente de legătură, forme articulate.
- Includeți în articol 2 linkuri dintre următoarele, plasate pe cuvintele-cheie potrivite, alese dintre cele de mai sus:
- Sunt permise linkurile interne, spre materiale care nu fac referire la alte branduri concurente.
- Număr minim de cuvinte – 500. Fără limită maximă.
- Preferăm textele cu diacritice.
- Puteți folosi imagini din arhiva personală, din sursele Beciul Domnesc și/sau din surse royalty-free.
- Hashtags pentru distribuirea articolului pe canalele social media: #BeciulDomnesc #traditievie #MonumentulBeciulDomnesc
Criterii și barem de jurizare:
- 10 puncte din oficiu;
- Respectarea temei – 15 puncte;
- Aspectul și relevanța blogului și în special paginarea articolului (calitatea fotografiilor, meniu, lizibilitate) – 10 puncte;
- Creativitatea și originalitatea – 15 puncte;
- Corectitudinea gramaticală și ortografică – 15 puncte;
- Respectarea cerințelor tehnice – 20 puncte;
- Fluența și coerența textului – 15 puncte.
Juriu: Claudia Dumitru – Senior Brand Manager Beciul Domnesc
Termen limită: joi, 11 aprilie 2024, inclusiv (până la ora 23:59)
Termen de jurizare: 18 aprilie 2024
Premii:
- Premiul I:
- frapieră Beciul Domnesc
- 2 pahare Beciul Domnesc
- tirbușon Beciul Domnesc
- 6 sticle vin Beciul Domnesc
- Premiul II – 3 baxuri de vin Beciul Domnesc (1 bax vin alb, 1 bax vin roșu, 1 bax vin rose)
- Premiul III – 2 baxuri de vin Beciul Domnesc (1 bax vin alb, 1 bax vin roșu)
- 6 mențiuni x 1 bax vin Beciul Domnesc
UPDATE: În urma jurizării, premiile mai sus menționate le revin următorilor concurenți:
- Oana Alexandra Tudose – Sărbători cu bucurie, pace și vin – 100 puncte
- Igor Copăcean – Rosu in forma de inima – 99 puncte
- Bogdan Dărădan – Beciul Domnesc transformă prietenii în familii de sărbători – 98 puncte
- Daniela Toader – Noaptea de Înviere – 97 puncte
- Ana Margareta Teodorescu (Cloșcă) – Vinurile de la Beciul Domnesc dezleagă limbile mesenilor și deschid porțile bine ferecate ale inimii – 97 puncte
- Mirela Crețan – Tradiție vie cu Beciul Domnesc la masa de Paște – 97 puncte
- Violeta Giol – O poveste despre îmblânzirea Timpului. Beciul Domnesc. – 97 puncte
- Antonela Sofia Barbu – Tradiții de Paște la Mediaș: Jocul de Țuru și vinul Beciul Domnesc – 97 puncte
- Ruxandra Tudor – Descoperind Istoria Îngropată: Poveștile Fascinante ale Beciului Domnesc. – 97 puncte (-10 penalizare pentru întârziere)
Pentru a participa la această probă, vă rugăm:
1. Să redactați un articol pe tema enunțată mai sus și să-l publicați pe blogul cu care v-ați înscris în competiție. Înainte de a publica articolul pentru această probă, este necesar să fiți înscriși și acceptați drept participanți în competiție. Înscrierile continuă și pe durata SuperBlog, vă puteți alătura oricând. Atenție însă! Dacă doriți să participați la o probă al cărei termen-limită a expirat deja, se vor aplica penalizări pentru întârziere (detalii, în regulament);
2. Să menționați în articol că acesta a fost scris pentru Spring SuperBlog 2024 (de exemplu, la finalul textului);
3. Să vă logați la contul personal din platforma de jurizare SuperBlog cu datele de acces stabilite la înscriere și să introduceți link-ul către articolul de pe blogul participant și textul articolului (copy-paste), la proba corespunzătoare. După înregistrarea articolelor în platformă, conținutul acestora nu poate fi modificat (exceptând corecturile de ortografie și/sau punctuație, care sunt permise). Încălcarea acestei reguli și/sau cazurile dovedite de plagiat atrag sancțiuni care pot duce până la eliminarea din competiție.
Pentru a ne fi tuturor mai ușor să urmărim informațiile legate de competiție, vă rugăm să comentați numai la subiect. Dacă aveți întrebări generale legate de SuperBlog, fără legătură cu această probă, vă rugăm să verificați pagina Întrebări și răspunsuri sau să ne contactați. Vă mulțumim!
UPDATE: Articolele înregistrate în platforma SuperBlog la această probă (în ordinea înscrierii):
[…] Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2024 – Proba nr.6 […]