Bun găsit, superbloggeri! În proba de astăzi vă (re)întâlniți cu AIA Proiect, sponsor cu vechime în competiția noastră. Succes vă dorim!
Suntem bucuroși să vă provocăm iar, SuperBloggeri! Când ai de evaluat financiar un produs care este rezultatul unui proces de fabricație automatizat, prețul nu este chiar dificil de apreciat: materie primă plus muncă, plus profitul, taxele și așa mai departe. Nici când vorbim de obiecte manufacturate produsele nu sunt atât de dificil de apreciat, însă, dacă ajungem la produse unicat, voi cum vedeți lucrurile? Atunci când ai încredere în ceea ce faci, lucrurile sunt mai simple. AIA Proiect este un birou de proiectare rezidențială și are un portofoliu de proiecte de casă cu concept arhitectural unicat. Credem sincer că prețul este doar un criteriu subiectiv și lipsit de consistență în alegerea unui produs sau serviciu care are cel puțin o componentă de artă, de creativitate ori este unicat. Vă invităm să povestim creativ despre asta!
Titlul probei: Cât costă cel mai frumos vis?
Sponsorul probei: AIA Proiect – Birou de proiectare
Introducere:
Oamenii. Atât de diferiți și, totuși, foarte asemănători. Creativitatea, ca activitate profesională, ne pune și pe noi de aceeași parte a baricadei cu fiecare dintre dvs. Orice creaţie ar trebui să ne îmbogățească spiritual lumea în care trăim și să atingă plăcut sensibilitatea fiecăruia. La fel de adevărat este că uneori avem viziuni diferite.
Casa comunică ceva despre proprietar, o poate face bine sau… mai puțin bine. Casa, pornită inevitabil de la un proiect de casă, poate transmite o stare, poate evidenția ceva, poate crea o emoție sau poate… să nu spună nimic.
AIA Proiect pune la dispoziția beneficiarilor o colecție de proiecte de casă optimizate sau personalizate în funcție de amplasament și de așteptările proprietarului. Case care sunt unice, în final. Pentru a ajunge la casa mult visată ar trebui parcurse câteva etape importante atât din punct de vedere al conceperii, cât și legal. AIA Proiect are capacitatea de a parcurge toți pașii necesari pentru a oferi valoare unei case la momentul preluării de către viitorul locatar și oferă suport pe toată perioada pre- și post-execuție. Punerea în valoare a amplasamentului începe cu o înțelegere a ideilor beneficiarului și se termină cu verificarea implementării tuturor cerințelor de către constructor.
Enunţul probei:
Arta nu este ceea ce vedem, ci ceea ce reușim să-i facem pe alții să vadă. Considerând ceea ce ne-a definit Edgar Degas, vă provocăm sa ne gândim cum ar trebui să fie apreciat corect, onest, sincer un proiect de casă. Arhitectura – stâlpul proiectării – are o mare componentă creativă, la fel ca bloggingul. Ați întâlnit, cu siguranță, în activitatea dvs. situații în care altcineva o face mai ieftin, iar clientul dvs. negociază prețul din acest motiv.
Cum ați sfătui cititorii dvs. să aleagă proiectantul casei? Care sunt criteriile obiective pe care ar trebui să le ia în considerare atunci când selectează un arhitect? Este prețul unul dintre ele? Noi credem că NU! Dvs.? De ce?
Folosiți o situație reală sau imaginară în care să le prezentați celor care ajung să parcurgă articolul dvs. cum ar trebui să decurgă selecția și cum pot face alegeri obiective în astfel de situații care țin de creativitate, unicitate, artă.
Zugrăviți în cuvinte meșteșugite tabloul unei astfel de alegeri: cum și de ce trebuie să alegem, după alte criterii decât prețul, proiectantul casei visurilor noastre?
Surse de informare recomandate:
Cerinţe tehnice:
- Includeți în articol două linkuri (si nu mai multe!), în primele două paragrafe ale articolului, conform indicațiilor de mai jos:
- 1. https://www.aia-proiect.ro/ – inclus ca atare (naked), adică fără cuvânt cheie – ancoră, doar linkul
- 2. Un link, la alegere, dintre cele de mai jos:
- https://aia-proiect.ro/categorie-produs/proiecte-case-parter-cu-etaj-p1/, plasat pe oricare dintre sintagmele „proiecte case cu etaj”, „proiecte case P+1”, „case cu etaj”, „proiecte casă P+1”, „proiecte casă cu etaj”;
- https://aia-proiect.ro/categorie-produs/proiecte-case-parter-cu-mansarda-pm/, plasat pe oricare dintre sintagmele „proiecte case cu mansardă”, „proiecte case P+M”, „case mansardă”, „proiecte casă P+M”, „proiecte de casă cu mansardă”;
- https://aia-proiect.ro/categorie-produs/proiecte-case-parter/, plasat pe oricare dintre sintagmele „proiecte case parter”, „proiecte casă fără etaj”, „case parter”, „proiecte de casă parter”, „proiecte case doar cu parter ”.
- Orice alte link-uri externe în afara celor precizate vor duce la depunctarea articolului.
- NU sunt recomandate formele articulate, variațiunile singular-plural și elementele de legătură. De exemplu, ar fi de preferat să nu fie utilizate „proiectele de case cu etaj„, „proiectele de case mansardate”, „proiectul casei parter”, „casele doar parter” etc.
- Articolul va include minimum 900 de cuvinte. Fără limită maximă, vor fi apreciate articolele mai ample în detrimentul celor concise;
- Includeți logoul AIA Proiect și, opțional, alte imagini din galeria foto de mai jos. Suplimentar, puteți introduce alte materiale proprii (video, infografice etc.) câtă vreme nu au linkuri externe și NU apar reprezentări grafice ale concurenței noastre.
- Ne dorim articole creative, surprinzătoare, autentice. Totodată, considerăm foarte importantă calitatea informației pe care o oferiți cititorilor dumneavoastră. Tocmai de aceea, în cazul în care alegeți să ne menționați în contexte fictive, vă rugăm să clarificați acest aspect astfel încât să nu dezinformați. Concret: vă puteți imagina orice casă / situație / facilități, dar vă rugăm să NU pretindeți că ați construit o casă cu ajutorul nostru, dacă acest lucru nu corespunde realității.
Criterii de jurizare:
- Acuratețea mesajului transmis și creativitatea dezvoltată în jurul subiectului. Pozitivitate. Convingere.
- Conținut documentat – din care să reiasă că autorul s-a pregătit înainte să scrie articolul şi cunoaște subiectul; Susținerea ideilor și influențare, persuasivitate și pozitivitate.
- Fluență, claritatea şi corectitudinea gramaticală; Naturalețe în exprimare.
- Respectarea cerințelor tehnice: minimum 900 cuvinte, utilizarea corectă a linkurilor și a cuvintelor-cheie; cel puțin o fotografie.
Baremul de jurizare:
- 10 puncte din oficiu;
- Respectarea temei, conținut documentat – 15 puncte;
- Creativitatea și originalitatea – 35 puncte;
- Fluență, claritatea şi corectitudinea gramaticală – 10 puncte;
- Respectarea cerințelor tehnice – 20 puncte;
- Convingere, persuasivitate, pozitivitate – 10 puncte.
Juriu: Iulian Mihai, Project Manager AIA Proiect
Termen limită: sâmbătă, 19 octombrie 2019, inclusiv (până la ora 23:59)
Termen de jurizare: 26 octombrie 2019
Premii: 2 premii x 100 euro fiecare
UPDATE: În urma jurizării, premiile mai sus menționate le revin următoarelor concurente:
- Alina Lerca – CASA VISURILOR NOASTRE COSTĂ UN KILOGRAM DE CURAJ – 100 puncte
- Dana Maria Jugăurs – Metaforă – 100 puncte
Pentru a participa la această probă, vă rugăm:
1. Să redactați un articol pe tema enunțată mai sus și să-l publicați pe blogul cu care v-ați înscris în competiție. Înainte de a publica articolul pentru această probă, este necesar să fiți înscriși și acceptați drept participanți în competiție. Înscrierile continuă și pe durata SuperBlog, vă puteți alătura oricând. Atenție însă! Dacă doriți să participați la o probă al cărei termen-limită a expirat deja, se vor aplica penalizări pentru întârziere (detalii, în regulament);
2. Să menționați în articol că acesta a fost scris pentru SuperBlog 2019 (de exemplu, la finalul textului);
3. Să vă logați la contul personal din platforma de jurizare SuperBlog cu datele de acces stabilite la înscriere și să introduceți link-ul către articolul de pe blogul participant și textul articolului (copy-paste), la proba corespunzătoare. După înregistrarea articolelor în platformă, textul acestora nu poate fi modificat. Încălcarea acestei reguli și/sau cazurile dovedite de plagiat atrag eliminarea din competiție.
Pentru a ne fi tuturor mai ușor să urmărim informațiile legate de competiție, vă rugăm să comentați numai la subiect. Dacă aveți întrebări generale legate de SuperBlog, fără legătură cu această probă, vă rugăm să verificați pagina Întrebări și răspunsuri sau să ne contactați. Vă mulțumim!
UPDATE: Articolele înregistrate în platforma SuperBlog la această probă (în ordinea înscrierii):
- Cât costă cel mai frumos vis?
- Ce trebuie sa stii inainte sa iti construiesti casa visurilor tale!
- Doar tu ești casa din vis…
- Casa de vis, cu zero compromis
- Te costă mult să visezi!
- Proiecte de casă de vis-ghid complet pentru alegerea proiectului potrivit
- Visurile costă! Calitatea costa!
- Căsuța din povești
- Cum alegi proiectantul potrivit pentru casa visurilor tale?
- Visurile nu au un preț! Casa ta ideală poate deveni realitate
- Cum să ai casa din vis… în realitate
- O casa ca in povesti nu e niciodata ieftina. Pericolul povestilor.
- Proiectantul visului meu – cine e misteriosul?
- Casa de vacanță la care visez
- Căsuța de pe Lună
- În spatele visului
- ȘTII CĂ MULȚUMIREA ESTE, DESEORI, SINONIMĂ CU FERICIREA? FII FERICIT, ACASĂ!
- Visurile sunt frumoase dar cât costă ele?
- Trei povesti nepretuite
- Aveam nevoie de un suflet de artist care să mă înțeleagă !
- Arhitectul femeie – caracterizare şi metodă de lucru
- Un parteneriat de încredere pentru cel mai frumos vis
- PRIN ACOPERIȘUL DIN STICLĂ
- NU PRECUPETESC NICI UN EFORT PENTRU CASA VISURILOR MELE
- Alegerea AIA care mă înțelege
- O Casă între case
- Cifra 7- Divina Perfecțiune*
- Nu transforma un proiect de casă din vis în coșmar
- Dacă mi-aș construi o casă (reală/virtuală) …
- Să te trezești în fiecare dimineață zâmbind
- Secretul din spatele caselor care spun o poveste
- ÎN CĂUTAREA VISURILOR MELE, PĂȘIND PE NORI PUFOȘI, PAVAȚI CU IDEALURI, ÎN DRUMUL SPRE ECHIPA DE PROIECTARE POTRIVITĂ
- Realizarea unui vis
- CÂND RĂSPUNSUL E MAI MULT DECÂT ‘DE AIA’
- CASA VISURILOR NOASTRE COSTĂ UN KILOGRAM DE CURAJ
- Ești pregătit să-ți întâlnești proiectantul casei tale de vis?
- Ca(să) nu te riști, proiectează cu specialiști
- CASA MICULUI PRINȚ
- Cum alegem arhitectul ideal? Criterii şi calităţi
- Drumul spre casă
- Sfaturi despre cum poți găsi arhitectul potrivit pentru casa visurilor voastre (bazat pe fapte reale)
- Pașii pentru a ajunge la o casă de vis
- Cum aleg arhitectul visului meu?
- Adevărul din spatele artei și costul unui vis
- Casa de acasă
- Pretul nu este singurul criteriu dupa care ne ghidam
- Cât costă cel mai frumos vis? Cât costă lucrul bine făcut?
- Proiectarea unei case, o provocare pe care o rezolvă AIA Proiect
- Scris in piatră.
- Principii fundamentale pentru împlinirea unui vis de casă nouă
- Casa de vis nu se construiește în funcție de preț
- Construirea unui vis
- Ce rămâne după noi…
- Cel mai frumos vis nu trebuie să te coste fericirea!
- Ce să iei în calcul când construiești o casă
- Un vis de casă, nu o casă de vis
- Cald și bine la tine Acasă
- Teleshopping
- Casa mea, un vis realizat
- Ce preț ai pune pe arhitectura și designul de interior al locuinței tale de vis?
- Cât costă visul de a avea o casă?
- Construcția unui vis
- ROLUL ȘI IMPORTANȚA UNUI PROIECTANT ÎN CONSTRUCȚIA UNEI CASE
- Cum sa alegi proiectantul potrivit pentru casa de vis
- Casă pentru o viață
- Prețul visului de-o viață … inestimabil !
- Un vis frumos începe să capete contur
- Proiectează-ți casa cu propriile idei
- Casa ta este templul tău
- Viziunea arhitecturală a visului
- Dincolo de prima dragoste, e prima casă
- Proiectarea unui vis – nepreţuită
- Metaforă
- Visezi la o casă. Cât costă cel mai frumos vis?
- La inceput de drum!
- Visul fetiței devenită adult
- Cea mai bună alegere pentru îndeplinirea visului de a avea locuința perfectă.
- Cât costă cel mai frumos vis- alegerea viitoarei case
- Arhitectura-poezia formei
- Arta traitului frumos. AIA e arta!
- Putem pune pret pe visuri?
- De ce să lucrezi cu un arhitect când construiești casa visurilor tale
- Nu doar o casă, ci acasă
- Casa mea de vacanță într-un loc de vis
- AIA Proiect: cum să aduci confortul în zona de confort
- ACASĂ DESPRE CASĂ
- Visuri la Cheie
- Cel mai frumos vis
Ioana Vlad says
Buna ziua, as dori sa stiu daca pot include imagini royalty free care nu reprezinta concurenta. Nu este vorba de materiale foto proprii, nici video sau infografice dar ar ilustra frumos articolul care altfel ar ramane fara imagini.
SuperBlog Echipa says
Este in regula – cu mentionarea sursei, fara link. Multumim!