Bun venit la cea de-a 9-a provocare, superbloggeri!
Activehouse.ro vă salută cu bucurie! Primiți gândurile noastre bune de sănătate, fericire și prosperitate. Ne bucurăm să vă propunem o probă nouă. Orice lucru mic sau mare pleacă de la un vis și este înfăptuit de către un om cu curaj. Încercările sunt multe, dar numai cei care nu renunță sunt învingători. Vă invităm să povestim metaforic despre asta!
Titlul probei: Tu cum îți proiectezi viitorul?
Sponsorul probei: Activehouse.ro și AIA Proiect – Birou de proiectare
Introducere:
Proiectarea, asimilată în general zonei tehnice, se derulează asemănător oricărei alte activități. Planurile se fac după aceleași principii la o casă ca și la un alt demers personal. Noi credem că secretul succesului stă în sustenabilitate, eficiență si respect.
Casa activă (active house) reprezintă viziunea noastră asupra celui mai ridicat confort pe care îl putem oferi utilizatorilor casei, având un impact minim asupra mediului și oferind un consum scăzut de energie. Casa eficientă consumă foarte puțin, aproape de zero energie, iar în același timp, produce mai multă energie decât consumă!
Activehouse.ro oferă o imagine clară și detaliată asupra conceptului de dezvoltare durabilă și sustenabilitate. Prin acest tip de construcție sunt ridicate la nivel de top condițiile de trai și facilitățile oferite de spațiile proiectate în paralel cu performanța si eficiența energetică. În toate aceste aspecte, această casă eficientă energetic excelează.
Pentru că termenii tehnici de construcții pot fi istovitori, AIA Proiect a pregătit pentru oricine îşi dorește o unealtă prețioasă: dicționarul cu termeni de specialitate.
Orice casă din portofoliul AIA Proiect poate deveni o casă nzeb (casă cu consum aproape zero, tradus după nearly zero energy building). Pentru a ajunge la casa mult visată, ar trebui parcurse câteva etape importante atât din punct de vedere al conceptului, cât și legal. AIA Proiect are capacitatea de a parcurge toți pașii necesari pentru a oferi valoare unei case la momentul preluării de către viitorul locatar și oferă suport pe toată perioada pre- și post-execuție. Punerea în valoare a amplasamentului începe cu o înțelegere a ideilor beneficiarului și se termină cu verificarea implementării tuturor cerințelor de către constructor.
Enunţul probei:
“Viitorul aparține celor care cred în frumusețea viselor lor”. Eleaonor Rosevelt
Așa cum orice clădire începe de la un plan clar și se ridică pas cu pas, cu pregătiri, reguli și mare atenție la detalii, la fel se întâmplă și în alte domenii ale vieții noastre.
Tu cum iți proiectezi viitorul în studii, carieră, blogging, planuri de familie sau orice este important pentru tine? Ce vise îndrăznețe ai și cum le proiectezi, în general?
Vă provocăm să ne destăinuiți cum vă faceți planurile atunci când urmăriți îndeplinirea unui vis. Care este modalitatea în care îi analizați sustenabilitatea, în ce măsură îi faceți sa fie realizabil, cum căutați cele mai bune costuri în raport cu calitatea, cum acționați eficient în realizarea lor și, nu în ultimul rând, cum le duceți la îndeplinire respectând mediul înconjurător și generațiile viitoare?
Casa pleacă, de cele mai multe ori, de la un vis, dar necesită un plan riguros și palpabil, așa încât ar trebui să fie la fel de obiective criteriile pe care să le luăm în considerare atunci când ne facem planuri.
În aceste momente de cumpănă, cu o mare încărcătură emoțională precum cele pe care le traversăm, sperăm să găsiți metafora cea mai potrivită pentru a prezenta, cu optimism și speranță, proiectarea unui vis, a unui viitor mai bun pentru toți.
Surse de informare recomandate:
- https://activehouse.ro/
- https://aia-proiect.ro/
- https://aia-proiect.ro/blog/
- https://facebook.com/spatiuldomestic
Cerinţe tehnice:
- Alegeți doar două linkuri dintre cele de mai jos, plasate pe cuvintele-cheie corespunzătoare, conform cerințelor:
- Includeți (în primele două paragrafe ale articolului) linkul https://www.aia-proiect.ro/dictionar/, plasat pe oricare dintre sintagmele „dictionar de arhitectura” sau „dictionar de constructii”.
- Includeți (în oricare dintre primele trei paragrafe ale articolului) cel de-al doilea link, alegând dintre următoarele variante:
- https://activehouse.ro/casa-activa/, plasat pe oricare dintre sintagmele „casa activa”, „casa nZEB”, „casa eficienta energetic”;
- https://activehouse.ro/cum-functioneaza/, plasat pe oricare dintre sintagmele „case cu consum aproape zero”, „nearly zero energy building”, „case nZEB”, „case cu performana energetica foarte ridicata”.
- Sunt permise variațiunile în utilizarea ancorelor.
- Nu includeți în articol mai mult de 2 linkuri, alese dintre cele mai sus menționate, fiecare link plasându-se pe ancora propusă corespunzătoare. Orice alte link-uri externe în afara celor precizate vor duce la depunctarea articolului. Linkurile interne sunt permise.
- Articolul va conține minimum 700 de cuvinte. Nu există limită maximă, vor fi apreciate articolele mai ample în detrimentul celor concise.
- Includeți logoul AIA Proiect și, opțional, o singură altă imagine potrivită în context, doar din surse proprii! Nu sunt dorite imagini preluate din alte surse online, stock, free etc.
- Ne dorim articole creative, surprinzătoare, autentice. Totodată, considerăm foarte importantă calitatea informației pe care o oferiți cititorilor. Dacă ne menționați în contexte fictive, vă rugăm să clarificați acest aspect astfel încât să nu dezinformați. Concret: vă puteți imagina orice casă / situație / facilități, dar vă rugăm să nu pretindeți că ați construit o casă cu ajutorul nostru, dacă acest lucru nu corespunde realității.
Criterii de jurizare:
- Acuratețea mesajului transmis și creativitatea dezvoltată în jurul subiectului. Pozitivitate. Convingere.
- Conținut documentat – din care să reiasă că autorul s-a pregătit înainte să scrie articolul şi cunoaște subiectul; Susținerea ideilor și influențare, persuasivitate și pozitivitate.
- Fluență, claritatea şi corectitudinea gramaticală; Naturalețe în exprimare.
- Respectarea cerințelor tehnice: minimum 700 cuvinte, utilizarea corectă a linkurilor și a cuvintelor-cheie; logo AIA Proiect.
Baremul de jurizare:
- 10 puncte din oficiu;
- Respectarea temei, conținut documentat – 15 puncte;
- Creativitatea și originalitatea – 35 puncte;
- Fluența, claritatea şi corectitudinea gramaticală – 10 puncte;
- Respectarea cerințelor tehnice – 20 puncte;
- Convingere, pozitivitate – 10 puncte.
Juriu: Iulian Mihai, Project Manager AIA Proiect
Termen limită: miercuri, 25 martie 2020, inclusiv (până la ora 23:59)
Termen de jurizare: 1 aprilie 2020
Premii: 2 premii x 100 euro
UPDATE: În urma jurizării, premiile mai sus menționate le revin următoarelor concurente:
- Olimpia Săpunaru – Casa nZEB, pofta activă ce-o poftim – 100 puncte
- Simona Oxana Rusinescu – Muzeul speranței – 100 puncte
Pentru a participa la această probă, vă rugăm:
1. Să redactați un articol pe tema enunțată mai sus și să-l publicați pe blogul cu care v-ați înscris în competiție. Înainte de a publica articolul pentru această probă, este necesar să fiți înscriși și acceptați drept participanți în competiție. Înscrierile continuă și pe durata SuperBlog, vă puteți alătura oricând. Atenție însă! Dacă doriți să participați la o probă al cărei termen-limită a expirat deja, se vor aplica penalizări pentru întârziere (detalii, în regulament);
2. Să menționați în articol că acesta a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020 (de exemplu, la finalul textului);
3. Să vă logați la contul personal din platforma de jurizare SuperBlog cu datele de acces stabilite la înscriere și să introduceți link-ul către articolul de pe blogul participant și textul articolului (copy-paste), la proba corespunzătoare. După înregistrarea articolelor în platformă, textul acestora nu poate fi modificat. Încălcarea acestei reguli și/sau cazurile dovedite de plagiat atrag eliminarea din competiție.
Pentru a ne fi tuturor mai ușor să urmărim informațiile legate de competiție, vă rugăm să comentați numai la subiect. Dacă aveți întrebări generale legate de SuperBlog, fără legătură cu această probă, vă rugăm să verificați pagina Întrebări și răspunsuri sau să ne contactați. Vă mulțumim!
UPDATE: Articolele înregistrate în platforma SuperBlog la această probă (în ordinea înscrierii):
- Construim în mod inteligent viitorul!
- Arhitectura unui vis
- Arhitectura unui vis: 5 Pași pentru a-ți atinge obiectivele și a avea succes!
- Casa mea cu suflet
- Dincolo de cele mai îndrăznețe vise: casa nZEB
- Viitorul începe acum!
- Crede şi luptă pentru visul tău!
- Viitorul tău, casa ta!
- Kafka la malul mării
- Vizualizez și acționez, visul mi-l creionez
- Natura nu este un loc pe care il vezi. Natura este acasa.
- O casă a fericirii
- Viața ca o casă
- Orice prezent este mai întâi viitor
- Un scriitor celebru, tradus în patruzeci de limbi
- VISUL UNEI EXTRATERESTRE
- Visele din umbră
- 5 paşi esenţiali pentru îndeplinirea obiectivelor
- Casa nZEB, pofta activă ce-o poftim
- Visul florilor din mărgele
- Proiecții
- OAMENII NU POT FI PERFECȚI, NU SUNT NEARLY ZERO ENERGY BUILDING, DAR AU LIBERTATEA DE A SPERA SĂ DEVINĂ
- Orice vis poate fi proiectat, întocmai ca o casă
- Viitorul meu în blogging
- Un blog de succes se construiește ca o casă activă
- Viitor cu vânt sau soare, mă bazez pe proiectare!
- Suntem arhitecții propriului viitor. Obiective SMART pentru o casă activă și nu numai
- Îndeplinirea unui vis
- Lasă visul să îți fie călăuză !
- Visul meu este sa fiu fericita
- Îndrăznesc să-mi proiectez viitorul!
- Metamorfoza visului- la exterior cristal, înăuntru din metal!
- Plan pentru planul meu
- Strategia câștigătoare în viață
- Visul tău te vrea cu totul
- Cum îmi proiectez visul?
- NU repeta greșelile pe care le-am făcut eu! O casă bună este cea pe care ai proiectat-o
- Un vis pe structuri solide
- Scrisoare dintr-un viitor mai bun pentru toți
- Casă activă pentru oameni activi
- Cariera in blogging se construieste precum o casa
- Cei trei pași de bază spre un vis măreț: gândul, dorința, speranța
- UNDE TE VEZI PESTE 5 ANI?
- Vrei siguranță? – Fii arhitectul propriului viitor
- Visul eficient
- Calm
- Muzeul speranței
- Tu cum iti proiectezi viitorul?
- Verba volant, scripta manent!
- Proiectarea unui vis
- Oare pot să fac asta?
- ȘCOALA VIITORULUI- PROIECTAREA UNUI VIS, A UNUI VIITOR MAI BUN PENTRU TOȚI
- Dacă nu ai noroc, degeaba te zbați!
- Perspective
- Visul tau este temelia vietii tale
- Construcția unei echipe în 5 etape… mai importante acum ca niciodată!
- O noapte…un vis…o casă
- Construim viața ca pe o casă
- 5 pași către împlinirea visurilor.
- AIA e
- Planurile sunt un fel de vise pentru oameni mari
- Casa mea, visul meu…
- Temeliile unui vis mai bun
- Casa viitorului – visul transformat în realitate
Lasă un răspuns