Bun găsit, superbloggeri! Știm că nu poți să ajungi superblogger, să fii creativ, să iubești să scrii fără să iubești și să citești! Dar ce faci când vrei să citești și nu găsești timpul pe care îl vrei, nu poți din cauza aglomerației de la metrou sau poate că ești blocat în trafic? Ai fi dispus(ă) să încerci să asculți o carte? Pentru că așa începe povestea…
Titlul probei: VOXA – Timpul pe care îl primești când alegi să asculți o carte
Sponsorul probei: https://voxa.ro/
Introducere:
Dacă ai ajuns aici, la SuperBlog, chiar dacă ai mai participat sau ești la prima participare, chiar dacă TU încă nu ne-ai cunoscut, noi știm cel puțin două lucruri despre tine: că ai ales să participi pentru că îți place să scrii și, ca să fii un narator creativ, un blogger inspirat, suntem siguri că din viața ta nu lipsesc cărțile.
Dar ce facem atunci când vrem să citim și nu putem să folosim mâinile ca să ținem o carte? Ce facem când suntem în trafic și e aglomerat sau stăm la metrou și nu avem un loc unde să ne așezăm? Sau pleci în vacanță și nu poți căra pe avion chiar toate cărțile pe care vrei să le ai cu tine.
Când conduci, când faci sport sau călătorești, ascultă cărtile tale preferate pe Voxa. Timpul acela pentru citit pe care ți-l dorești, dar pe care nu îl ai niciodată…
Așa a început povestea VOXA. Pentru că știm că sunt zeci de momente când îți dorești să citești și nu poți, VOXA este o platformă unde găsești cărțile pe care le vrei să le asculți.
În VOXA găsești cărți din peste 15 categorii, iar multe dintre ele au în spate vocile unor actori precum Mihai Călin(Gândește ca un călugăr), Oana Pellea (Micul Prinț), Șerban Pavlu(Pacienta Tăcută), sau regretata actriță Stela Popescu (Seria Disney – Tinkerbell, Ratatouille, Nemo, Regele Leu etc.).
Și pentru că suntem la SuperBlog, un concurs de creativitate, vă provocăm să ne povestiți ce faceți cu timpul pe care îl primiți înapoi după ce ascultați un audiobook?
Enunțul probei:
Te invităm să alegi să asculți o carte din aplicația Voxa și să scrii o mică recenzie a cărții, așa cum ai perceput-o tu. Îți poți alege orice carte dorești, așa că alege-o pe cea cu care rezonezi cel mai mult.
De asemenea, te invităm să scrii despre experiența pe care ai avut-o cu aplicația Voxa și cum a fost pentru tine să asculți o carte: Cum ți s-a părut lectura audio? Ai simțit că ai economisit timp? În ce context ai ascultat (ex: acasă, la plimbare, la alergare, la sala de fitness, la volan etc.) Te-a „prins” povestea? Ce ai făcut cu timpul pe care l-ai câștigat? Te-ai bucurat mai mult de familie, de prieteni?
După cum știți, cei care doriți să participați la această probă aveți acces gratuit 15 zile în platformă ca să vă alegeți o carte. Includeți în povestea voastră acest element. Practic, ne dorim să descoperim cum interacționați voi cu un audiobook și în ce situații credeți că e mai bine să apelezi la un audiobook decât la o carte obișnuită.
Pentru cei care nu știu exact ce carte să aleagă vă lăsăm aici câteva link-uri cu titluri înregistrate de actorii enumerați anterior (puteti alege însă orice vă inspiră, nu influențează notarea):
- Mihai Călin – https://voxa.ro/audiobooks/gandeste-ca-un-calugar
- Oana Pellea – https://voxa.ro/audiobooks/micul-print
- Șerban Pavlu – https://voxa.ro/audiobooks/pacienta-tacuta
- Stela Popescu – https://voxa.ro/audiobooks/in-cautarea-lui-nemo
Surse de informare recomandate:
- https://www.blog.voxa.ro/post/21-de-motive-sa-iubesti-audiobook-urile
- https://www.mobzine.ro/2021/11/voxa-prima-aplicatie-e-books-si-audiobooks-din-romania/
- https://www.youtube.com/watch?v=Qid0I6dgGMU
- https://www.youtube.com/watch?v=f8TWVP6p3qo
- https://www.youtube.com/watch?v=-Ppj8cpZAb0
Cerințe tehnice:
- Articolul va avea minimum 850 de cuvinte. Dincolo de această limită minimă, puteți să scrieți cât vreți și aveți timp.
- Includeți în articol două link-uri (nu mai multe, vă rugăm), după cum urmează:
- link către cartea audio pe care ați ales-o pentru recenzie. Ancora linkului va fi titlul audiobook-ului (ex: “Arta Războiului” de Sun Tzu, “Gândește ca un călugăr” de Jay Shetty) – mentionati titlul complet al audiobook-ului si autorul si puneti link doar pe titlu – ex. “am ascultat Arta Razboiului de Sun Tzu”.
- link spre oricare categorie din voxa.ro/categorii, avand ca ancoră categoria aleasă de voi. (Ex: Dezvoltare Personală, Romance, Thriller, Cărți pentru copii, Rezumate, Mindfulness și Meditație)
- Sunt permise linkurile interne.
- Sunt permise și imagini proprii sau din surse royalty-free și, opțional, puteți include în articol screenshot-uri din aplicația Voxa sau de pe website-ul voxa.ro ori imagini cu cartea audio din aplicație.
- Opțional: Dacă distribuiți articolul pe Facebook, vă rugăm să dați tag https://www.facebook.com/voxadigital , ca să vă vedem postările și să le putem prelua, cu link spre voi. Mulțumim!
Criterii și barem de jurizare:
- 10 puncte din oficiu;
- Corectitudinea și relevanța informațiilor oferite – 15 puncte;
- Respectarea temei – 20 puncte;
- Creativitatea și originalitatea – 15 puncte;
- Corectitudinea gramaticală – 15 puncte;
- Respectarea cerințelor tehnice (cuvinte-cheie, linkuri, număr minim de cuvinte) – 15 puncte;
- Coerența și ușurința în exprimare – 10 puncte.
Juriu:
- Petre Bârlea – Chief Marketing Officer VOXA
- Bogdan Dărădan – owner al agenției H2RO Genuine Communication Agency
Termen limită: vineri, 25 martie 2022, inclusiv (până la ora 23:59)
Termen jurizare: 1 aprilie 2022
Premii:
- Locul I – voucher 200 lei de folosit in magazinul online litera.ro
- Locul II – voucher 150 lei de folosit in magazinul online litera.ro
- Locul III – voucher 100 lei de folosit in magazinul online litera.ro
- Locul IV – cod acces VOXA abonament 90 de zile GRATUIT
- Locul V – cod acces VOXA abonament 60 de zile GRATUIT
Voucherele se pot valorifica până la 31.12.2022. Succes și inspirație în competiție!
UPDATE: În urma jurizării, sunt desemnate câștigătoare următoarele concurente:
- Ramona Badea – VOXA: Inainte sa te cunosc – 99 puncte
- Ana Maria Haller – Ascultă o carte pe VOXA! – 98 puncte
- Ana Margareta Cloșcă – Asculți cu VOXA și câștigi mai multă doxă – 97 puncte
- Raluca Anghel – Cărțile preferate se ascultă pe Voxa – 96 puncte
- Lăcrămioara Neamțu – Cum am timp pentru lectură și restul activităților zilnice? Ziua mea are peste 28 de ore! – 95 puncte
Pentru a participa la această probă, vă rugăm:
1. Să redactați un articol pe tema enunțată mai sus și să-l publicați pe blogul cu care v-ați înscris în competiție. Înainte de a publica articolul pentru această probă, este necesar să fiți înscriși și acceptați drept participanți în competiție. Înscrierile continuă și pe durata SuperBlog, vă puteți alătura oricând. Atenție însă! Dacă doriți să participați la o probă al cărei termen-limită a expirat deja, se vor aplica penalizări pentru întârziere (detalii, în regulament);
2. Să menționați în articol că acesta a fost scris pentru Spring SuperBlog 2022 (de exemplu, la finalul textului);
3. Să vă logați la contul personal din platforma de jurizare SuperBlog cu datele de acces stabilite la înscriere și să introduceți link-ul către articolul de pe blogul participant și textul articolului (copy-paste), la proba corespunzătoare. După înregistrarea articolelor în platformă, conținutul acestora nu poate fi modificat (exceptând corecturile de ortografie și/sau punctuație, care sunt permise). Încălcarea acestei reguli și/sau cazurile dovedite de plagiat atrag sancțiuni care pot duce până la eliminarea din competiție.
Pentru a ne fi tuturor mai ușor să urmărim informațiile legate de competiție, vă rugăm să comentați numai la subiect. Dacă aveți întrebări generale legate de SuperBlog, fără legătură cu această probă, vă rugăm să verificați pagina Întrebări și răspunsuri sau să ne contactați. Vă mulțumim!
UPDATE: Articolele înregistrate în platforma SuperBlog la această probă (în ordinea înscrierii):
Margareta says
Bună ziua. Am o nelămurire. Domnul Petre Bârlea spune, în cadrul podcastului, de circa 700 audiobooks și circa 7000 ebooks. Printre link-urile lăsat epentru documentare https://www.mobzine.ro/2021/11/voxa-prima-aplicatie-e-books-si-audiobooks-din-romania/ cifrle sunt altele. Care sunt cifrele reale?
SuperBlog Echipa says
Buna, Margareta! Ambele versiuni sunt reale, dar in momente diferite 🙂 Podcastul este mai recent decat materialul din link. Saptamanal se adauga in biblioteca VOXA noi materiale.
Multumim. Succes!